Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

Mukhtar Ablyazov i förakt, säger New York domstol

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den amerikanska distriktsdomstolen i New Yorks södra distrikt dömde den 24 oktober 2022 till förmån för BTA Bank JSC och staden Almaty och mot Mukhtar Ablyazov för att ha brutit mot domstolsbeslut.

Domen fann att Ablyazov föraktade ett domstolsbeslut från föregående år och belönade Almaty och BTA Bank 140,115.60 1,000 dollar för relevanta utgifter. Domen bötfäller Ablyazov XNUMX XNUMX dollar per dag tills han betalar.

Föraktsbeslutet följer på ett beslut av den 19 augusti 2022 från den amerikanska domaren Katharine H. Parker som rekommenderade att Ablyazov skulle hållas föraktfullt och straffad, och ett beslut av den 21 oktober 2022 från den amerikanska distriktsdomaren John G. Koeltl som upphävde Ablyazovs invändningar mot domaren Parkers beslut.

Ablyazov var medveten om den "tydliga och otvetydiga ordningen" eftersom han deltog i förfarandet och motsatte sig sanktionerna. Domaren Alison Nathan åsidosatte invändningen.

Ablyazov erkände att hans underlåtenhet att följa domstolens beslut var "uppenbar och övertygande". Och "ansträngde sig inte" för att följa domstolens order, sa domstolen.

Slutligen avvisade domstolen Ablyazovs försök att klandra kärande för att ha fullföljt sina anspråk mot honom, och angav att skälen "inte kunde förklara den uppenbara kränkningen av hans upptäcktsansvar i denna åtgärd"

För sex år sedan stämde staden Almaty och BTA Bank Mukhtar Ablyazov och hans kriminella partners i New York för penningtvätt. Ablyazov stal miljarder dollar från BTA Bank genom att ge ut falska lån, ett brott för vilket han har dömts och fängslats i Kazakstan och hållits civilrättsligt ansvarig i Storbritannien. I amerikanska förfaranden har målsägandena samlat på sig fler bevis för Ablyazovs brott och säkrat vittnesuppgifter. Rättegången kommer att inledas den 28 november 2022 i New York City.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend