Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

Kazakstan står inför historiska utmaningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

När det internationella samfundet går mot en era av ökad polarisering och geopolitisk splittring, lanserar Kazakstan en ny internationell konferens, Astana International Forum, för att förena ansträngningarna för att ta itu med viktiga globala utmaningar.

Forumet kommer att hållas under överinseende av Kazakstans president, Kassym-Jomart Tokayev, den 8–9 juni 2023, i Astana. Det kommer att fungera som en plattform för framstående delegater från regeringar, internationella organisationer, företag och akademin, att engagera sig i en dialog för att söka sätt att hantera klimat-, livsmedelsbrist- och energisäkerhetsutmaningar.

President Tokajev kommenterade lanseringen av Astana International Forum Astana Times:

President Tokajev

"Idag står vi över hela världen inför historiska utmaningar, sådana som vi inte har stött på på decennier eller längre. Dessa utmaningar sätter en aldrig tidigare skådad press på det internationella samfundet, skapar nya skiljelinjer och utmanar principerna för globalisering och multilateralism.

Astana International Forum skapades för att svara på dessa utmaningar, och prioriterade samarbete som grundprincipen i ett fungerande internationellt system.

Kazakstan har en lång historia av att utveckla konstruktiva internationella relationer, som fungerar som en bro mellan öst och väst – och även om denna politik har testats ordentligt 2022, har den visat sig motståndskraftig. Vi har visat värdet av samarbete.

Genom Astana International Forum hoppas vi bygga nya broar och stärka banden, när vi kommer tillsammans för att övervinna de kollektiva utmaningar vi står inför, och kartlägger en ny väg framåt – diplomatiskt, ekonomiskt och politiskt.”

Annons

Astana International Forum växte fram ur framgången med Astana Economic Forum. Den utformades för att ta itu med fyra viktiga globala frågor: utrikespolitik, säkerhet och hållbarhet, energi och klimat samt ekonomi och finans. Dessa pelare är kärnan i forumets uppdrag "Tackling Challenges through Dialogue: Towards Cooperation, Prosperity and Progress."

Forumets program kommer att innehålla keynote-tal, panelsessioner, fåtöljsdiskussioner och andra sidoevenemang.

Anmälan till evenemanget är nu öppen och intresserade kan anmäla sig här: https://astanainternationalforum.org

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend