Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

Kazakstan skickar fredsbevarande styrkor till Golanhöjderna i sitt första oberoende uppdrag

DELA MED SIG:

publicerade

on

I ett landmärke förbereder Kazakstan att sända ut sin första oberoende fredsbevarande kontingent till Golanhöjderna under Förenta Nationerna (FN). Kontingentens avgång kommer att äga rum i tre etapper, med den sista planerad till den 14 mars, säger överste Bauyrzhan Nigmetullin, chef för Kazakstans fredsoperationscenter (KAZCENT) vid det kazakiska försvarsministeriet.

Den 22 februari reste den första gruppen av kontingenten till Golanhöjderna genom Damaskus. 

"Det kommer att vara vår gränsgrupp som kommer att stödja våra logistiska transporter. Samma dag skickas vår ammunition och utrustning med järnvägståg till Aktau. Från Aktau kommer det att gå ett kommersiellt flygplan [till Damaskus], säger Nigmetullin, själv tidigare fredsbevarare. 

Den 14 mars flyger den kazakiska kontingenten från Almaty till Damaskus med ett stopp för tankning i Aktau. Från Damaskus kommer konvojen, åtföljd av en specialenhet från FN och syrisk polis, att anlända till sin plats, känd som Camp Faouar. 

Ministeriet försåg uppdraget med modern militär utrustning i enlighet med FN:s standarder. Kontingenten har bepansrade hjulfordon utrustade med stridsmoduler och nödvändig livräddningsutrustning. 

De har också KAMAZ-lastbilar, högtrafikerade fordon och ingenjörsutrustning. Ett av fordonen, ombyggt för evakuering av sårade, är utrustat med en syrgasapparat, en defibrillator, mediciner och annan medicinsk utrustning.
För första gången har FN gett Kazakstan mandat att självständigt sätta in och genomföra ett fredsbevarande uppdrag. Det kazakiska parlamentet röstade för att placera ut upp till 430 fredsbevarande styrkor för att delta i FN-uppdrag, inklusive på Golanhöjderna. 

Den kazakiska kontingenten består av 139 militärer, inklusive sju kvinnor, som ska utföra uppgifter för att upprätthålla en vapenvila mellan de stridande parterna under FN-uppdragets mandat.

Annons

För att utföra uppdraget har kazakisk militär personal noggrant valts ut och utbildats enligt FN:s krav och standarder. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend