Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

Kommissionen godkänner 39.7 miljoner euro lettiska åtgärder för att rekapitalisera Rigas internationella flygplats

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionen har godkänt lettiska planer på att bevilja upp till 39.7 miljoner euro för rekapitalisering av det statliga aktiebolaget Riga International Airport (Riga International Airport). Åtgärderna, som omfattade en kapitaltillskott på 35.2 miljoner euro och 4.5 miljoner euro i avstått utdelning för budgetåret 2019, godkändes under statligt stöd. Tillfälligt ramverk. Rigas internationella flygplats led betydande förluster på grund av koronavirusutbrottet och de resebegränsningar som Lettland och andra länder var tvungna att införa för att begränsa spridningen av viruset. Dessa åtgärder, tillsammans med den betydande nedgången i resefterfrågan, fortsätter att försämra företagets ekonomiska situation.

Som ett resultat riskerar Rigas internationella flygplats för närvarande inte att kunna upprätthålla sin livskraft, med allvarliga konsekvenser för förbindelsen mellan Lettland och resten av Europa och tredjeländer. Kommissionen fann att den rekapitaliseringsåtgärd som anmälts av Lettland överensstämmer med artikel 107 bi EUF-fördraget och villkoren i den tillfälliga ramen. Kommissionen drog slutsatsen att rekapitaliseringsåtgärderna är nödvändiga, lämpliga och proportionerliga för att avhjälpa en allvarlig störning i medlemsstaternas ekonomi: Åtgärden syftar till att återställa Rigas internationella flygplats och likviditet i den exceptionella situation som orsakas av koronaviruspandemin. samtidigt som de nödvändiga skyddsåtgärderna bibehålls för att begränsa snedvridningen av konkurrensen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd.

Executive Vice President Margrethe Vestager, ansvarig för konkurrenspolitiken, sade: ”Flygplatser är bland de företag som har drabbats särskilt hårt av coronavirusutbrottet. Med denna åtgärd kommer Lettland att bidra med upp till 39.7 miljoner euro för att förstärka Rigas internationella flygplatss kapital och stödja företaget inför de ekonomiska effekterna av utbrottet. Samtidigt kommer det statliga stödet med strängar för att begränsa onödig snedvridning av konkurrensen. Vi fortsätter att arbeta nära med medlemsstaterna för att säkerställa att nationella stödåtgärder kan införas på ett samordnat och effektivt sätt, i linje med EU: s regler. ”

Det fullständiga pressmeddelandet är tillgängligt nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend