Anslut dig till vårt nätverk!

libanon

Den libanesiske premiärministerkandidaten Omar Harfouch: fred med Israel är oundviklig

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Grundaren av initiativet till den tredje libanesiska republiken sprängde en rungande överraskning, i en exklusiv intervju med Libanons MTV och sa: "Det finns inget behov av motstånd efter avtalet med Israel, och Hizbollah måste integreras i den libanesiska armén. Han är optimistisk om avgränsningen av sjögränserna, och Israel är inte längre ett fiendeland till Libanon, och vi undertecknade en ekonomisk fred”.

 

Omar Harfouch: "Jag är mycket optimistisk när det gäller avgränsningen av den [sjöfarta] gränsen. Först och främst löste vi ett stort problem med [Israel] som var en fiende till Libanon och som vi inte kände igen. Idag erkänner vi det och det är inte längre en fiende till Libanon. Det här är en stor utmaning..."

Intervjuare: "Israel är fortfarande en fiende... Praktiskt sett är det fortfarande en fiende."

Harfouch: "Vems fiende? Kanske din, men..."

Intervjuare: "Inte min, men..."

Harfouch: "Nej. [Israel] är inte längre en fiende."

Intervjuare: "Det är för en stor del av den libanesiska allmänheten och för den libanesiska staten."

Annons

Harfouch: "Låt mig presentera fakta."

Intervjuare: "Sätt igång."

Harfouch: "Fakta är att Libanon inte hade erkänt Israel och hade ansett det som en fiende, men när gränsdragningen ägde rum, och gränsen drogs mellan Libanon och Israel, erkände Libanon de facto staten Israel.

[...]

"Befrielsen av Jerusalem är en del av Hizbollahs ideologi, men jag, Omar Harfouch, som libanes - varför skulle jag vilja befria Jerusalem? Från vem ska jag befria Jerusalem? Mitt land är Libanon. Vilket annat land som helst - Syrien, Cypern, Turkiet , Palestina, Israel... Nu när [Libanon] erkände det, kan vi börja använda ordet "Israel"... Alla dessa är främmande länder.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend