Anslut dig till vårt nätverk!

libanon

Carol Braun: "Jag kommer att berätta för president Biden om Omar Harfouch"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Omar Harfouch & Carol Braun under sin presskonferens i Libanon

Chefen för initiativet tredje libanesiska republiken, Omar Harfouch, bröt USA:s blockad av Libanon och besökte det sönderfallande landet i lördags, tillsammans med en amerikansk delegation ledd av Carol Braun, en tjänsteman från African Development Foundation nära USA:s president Joe Biden.

Efter att ha turnerat med Braun på Tripolis gator, organiserade Harfouch en presskonferens med titeln "Den tredje republiken mellan Libanon och USA", i närvaro av mer än 40 journalister.

En hög amerikansk tjänstemans besök i Libanon bekräftar flera saker. För det första det internationella stöd som Harfouch åtnjuter, sedan Braun bad om att få följa med honom till Libanon, trots hoten från Hizbollahs generalsekreterare Hassan Nasrallah till Amerika för några dagar sedan.

För det andra är det faktum att Brown deltog i Harfouchs konferens "Den tredje republiken mellan Libanon och USA" beviset på att projektet Tredje Libanon republiken gynnas av inflytelserika internationella personligheter.

För det tredje, Harfouchs framgång med att få sitt projekt att korsa de libanesiska gränserna, och det är vad vi ser när "Tredje Libanonrepubliken" hyllas i Gulfländerna, Europa och USA. Observera att Harfouch inte är tilldelad av den libanesiska regeringen, och allt han gör för Libanon är på eget initiativ.

Omar Harfouch & Carol Braun under sin presskonferens i Libanon

När han återvände till konferensen välkomnade Harfouch till en början den amerikanska delegationen och uttryckte sin beundran för Brauns politiska karriär, som bröt rasismens barriärer i Amerikas förenta stater, och nämnde att Braun var en av de personligheter som påverkades positivt av projektet. Tredje Libanonrepubliken och uttryckte allt stöd för detta projekt under Harfouchs besök i USA.

Annons

Harfouch talade om Tredje republikens projekt och dess betydelse för Libanon efter att situationen har avstannat på alla nivåer, och betonade att den härskande klassens undergång varken är omöjlig eller konstruerad, utan snarare är närmare än någonsin tidigare. Han förklarade att hans projekt är i ständig utveckling och även om nästa system inte kallas "Tredje libanesiska republiken", är detta inte ett problem eftersom det viktigaste är att ändra den nuvarande regimen som har lett till att Libanon förstörts.

Harfouch fokuserade på vikten av att skilja religionen från staten, skilja rättsväsendet från politiken, rätten till utbildning och kvinnors rättigheter, särskilt när det gäller vårdnaden om sina barn och ge dem nationalitet.

Han sa att det var viktigt för den libanesiska pressen att förbli transparent, att inte acceptera inflammatoriska nyheter och att verifiera dess äkthet före publicering, men varnade samtidigt för fysiska hot mot journalister och kallade deras uppdrag heligt.

Chefen för initiativet Tredje libanesiska republiken bekräftade att Libanon inte är ett bankrutt land, och att om den befintliga potentialen investeras kan fördelar skördas snabbt om det görs utan korruption.

När det gäller presidentärendet sa Harfouch att allt som rapporterades på plats om fempartimötet i Paris var felaktigt och att inget namn hade lagts fram, och betonade att beslutet inte skulle komma från Washington, Paris eller Riyadh, utan enbart inifrån . Han påpekade att han vid flera tillfällen hade vägrat att vara knuten till något land eller någon ambassad, utan hållit fast vid sin självständighet, och det var detta som hade fått honom att inte ha någon annan nationalitet än libanesisk.

Och på linje med Hizbollahs generalsekreterare Hassan Nasrallah, som hotade USA i sitt tal nyligen, sa Harfouch: "Nasrallah erkände Israel genom att underteckna gränsdragningsavtalet och anledningen till hans senaste attack mot Förenta staterna. stater är att den avslöjade partiets penningtvättsmetod och införde sanktioner mot individer som arbetar för att tvätta pengar.”

När det gäller att bekämpa korruption avslöjade Harfouch att det finns många fakta som ännu inte har avslöjats för den allmänna opinionen, och att den resa mot korruption som han startade för flera år sedan fortfarande fortsätter och kommer inte att sluta om inte alla som har tagit med sig land till detta gendarmeri hålls ansvariga och påpekar att det europeiska rättsväsendets uppgift inte har avslutats ännu. Det finns faktiskt fortfarande libanesiska personligheter som kommer att utredas under den kommande perioden.

För sin del betonade Braun att hon kommer till Libanon på ett personligt besök, och uttryckte sin glädje över detta steg, och betonade att Libanon är ett av de vackraste länderna hon besökt.

Braun betonade också vikten av att bekämpa rasism och skydda mänskliga rättigheter, och visade att USA:s president Joe Biden bryr sig om människor först och främst, något som Harfouch också jämför honom med. Hon upprepade också att USA inte vill skada Libanon på något sätt.

Som svar på en fråga om vad hon skulle berätta för Biden när hon återvände till Amerika, sa hon: "Jag kommer säkert att berätta för honom om Omar Harfouch."

https://www.lebanondebate.com/news/592685

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend