Anslut dig till vårt nätverk!

libanon

"Föraktlig attack mot Omar Harfouch, vi ger solidaritet och stöd"

DELA MED SIG:

publicerade

on

"Vår vän Omar Harfouch, uppskattad medlem av Scientific
kommittén för vårt institut, ledare för det libanesiska tredje republikens parti, man, liberal och
moderat, och vår gäst för en dryg månad sedan för en konferens om Libanons framtid i deputeradekammaren, meddelade idag att han riskerar att bli arresterad om han återvände till Libanon."
sa Alessandro Bertoldi, verkställande direktör för Milton Friedman Institute.

De politiska myndigheterna vid makten i Libanon sägs ha utfärdat en arresteringsorder mot honom, utan att några anklagelser väckts av de rättsliga myndigheterna, men motiverat denna godtyckliga handling med orden "Samarbete med fienden!!!", och detta för att Harfouch höll en konferens i Europaparlamentet där - enligt dem - "israeler" var närvarande

Omar Harfouchs internationella kampanj för fred, sekularism, demokrati, frihet och medborgerliga rättigheter i Libanon, liksom hans kamp mot korruption, det sekteristiska politiska systemet och extremisterna, har uppenbarligen stört vissa politiker som styr landet. Detta fall är chockerande och vi vill uppmana de libanesiska myndigheterna att omedelbart ompröva sitt beslut, annars kommer vi att ta upp vår protest i alla internationella institutionella forum.

Respekten för medborgerliga rättigheter och rättsstatsprincipen i Libanon måste vara en angelägenhet för hela det internationella samfundet. Till vår vän Harfouch, vårt stöd, vår solidaritet och vår uppmuntran att fortsätta sitt engagemang: vi förblir vid hans sida, mer övertygade än tidigare."

Alessandro Bertoldi är verkställande direktör för Milton Friedman Institute,
en organisation inspirerad av det amerikanska Nobelpriset och engagerad i dialog och fred.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend