Anslut dig till vårt nätverk!

libanon

Omar Harfouch fördömer statlig antisemitism i Libanon.

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Omar Harfouch, chef för det sekulära initiativet för "Tredje libanesiska republiken" och en kämpe mot korruption, fördömer Libanons premiärminister Najib Mikatis antisemitiska beslut att säga upp den libanesiska statens kontrakt med franska advokater som försöker få tillbaka libanesiska medel som plundrats av den libanesiska staten. politisk klass.

Dessa medel, som passerade olagligt och gömdes i europeiska banker, frystes nyligen eftersom en av de judiska advokaterna korrekt ingrep, men med den underförstådda ursäkten om religiös tillhörighet, avbröt premiärministern kontraktet.

För Harfouch måste hela världen kasta ljus över Libanons rasistiska, sekteristiska och antisemitiska lagar och beslut som förföljer någon libanesisk kvinna eller man om han kommunicerar, handlar med eller står bredvid en jude var som helst i världen.

Att diskriminera medborgare på sådana grunder bryter totalt mot mänskliga rättigheter, enligt FN-stadgan.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend