Anslut dig till vårt nätverk!

Mexico

Centralamerika och Mexiko: EU bekräftar stödet med 11 miljoner euro i humanitärt bistånd

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen tillkännagav den 15 februari 11 miljoner euro i humanitärt bistånd till Centralamerika och Mexiko med anledning av ”Rundabordskonferensen för solidaritet på hög nivå till stöd för 2023 års humanitära insatsplaner för norra Centralamerika”, som ägde rum i Genève.

Finansieringen kommer att fokusera på: 3.5 miljoner euro kommer att stödja hanteringen av de humanitära konsekvenserna av våld, inklusive fördrivning, och frågor om livsmedelssäkerhet; 3 miljoner euro kommer att fokusera på utbildning i nödsituationer; 4.5 miljoner euro kommer att stödja genomförandet av katastrofberedskapsaktiviteter.

Crisis Management Commissioner Janez Lenarčič said: “Displacement, food insecurity, conflict and the impact of climate shocks are only some of the dire issues heavily affecting vulnerable people in Central America, Mexico and the sub-region. The EU reaffirms its commitment to support those in need through this funding that will address their most urgent needs and also help reinforce local capacities of vulnerable communities throughout Central America and Mexico.”

Pressmeddelandet är tillgängligt nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend