Anslut dig till vårt nätverk!

Mellanöstern

Tredje årsdagen av Abrahamsavtalet firades i Bryssel

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ceremonin samlade ambassadörerna från de undertecknande staterna: Israel, Förenade Arabemiraten, Bahrain, Marocko och USA. Bild från Moshe Jonatan Joods Actueel.

Treårsdagen av undertecknandet av Abrahamsavtalet firades torsdagen (14 september) i Bryssel. Firandet ägde rum på Ungerns ambassad, det enda EU-medlemslandet som var representerat vid undertecknandet av Abrahams avtal i Washington 2020. ”Det här firandet markerar en viktig milstolpe i de pågående ansträngningarna att främja fred och samarbete i Mellanöstern och för att öka medvetenhet om vikten av Abrahams överenskommelser i Europeiska unionen”, sa Belgien, MP Michael Freilich, som organiserade evenemanget, skriver yossi Lempkowicz.

Det historiska Abraham-avtalet, som undertecknades på Vita husets gräsmatta i september 2020, normaliserade för första gången de diplomatiska förbindelserna mellan Israel och två arabstater, Förenade Arabemiraten och Bahrain, med Marocko och Sudan som följde efter. Avtalen har medfört påtagliga fördelar när det gäller ekonomiskt samarbete, kulturellt utbyte och regionalt säkerhetssamarbete.

Årsdagen av denna händelse firades på den ungerska ambassaden under beskydd av den belgiska parlamentsledamoten Michael Freilich. Ungern var den enda EU-medlemsstaten som var representerad vid undertecknandet av Abrahamsavtalet i Washington.

Ceremonin samlade ambassadörerna från de undertecknande staterna: Israel, Förenade Arabemiraten, Bahrain, Marocko och USA.

Tillfället präglades av en rad aktiviteter utformade för att visa upp de framsteg och prestationer som gjorts sedan undertecknandet av Abraham-avtalet, inklusive ett rundabordssamtal, en signeringsceremoni och ett musikaliskt intermezzo som är lämpligt för tillfället.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend