Anslut dig till vårt nätverk!

Moldavien

Shor Party: arresteringar och brottsliga åtgärder mot opposition

DELA MED SIG:

publicerade

on

I Moldavien fortsätter debatten om medborgerliga rättigheter, individuella friheter och rättsstatsprincipen i landet då oppositionsstyrkorna, inklusive kommunistpartiet, under de senaste veckorna har uttryckt stark oro över den auktoritära drift som Moldaviens regering skulle genomföra kl. den politiska, institutionella och rättsliga nivån.

Den så kallade rättvisereformen, som ledde till att riksåklagaren avsattes, genomfördes med allvarliga processuella brister och regler som i allmänhet inte respekterar internationella standarder, till den grad att Europarådets Venedigkommission uttryckte ett negativt yttrande om de förändringar som gjorts av regeringen och formulerade en rad rekommendationer som ignorerades av den parlamentariska majoriteten i Chisinau.

Ett annat element som bekräftar de påstådda övergreppen är meddelandet som utfärdats av Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter, som rekommenderade att Moldavien skulle se över sina beslut om avskedandet av riksåklagaren, vilket tyder på att han, om inte, kommer att vinna sitt fall inför Europakonventionen.

The President of the Shor Party, Ilan Shor, the head of the third political force in the country and in Parliament, said: “that the arrest of the vice-president of the Shor Party, Mrs Marina Tauber, is not only a criminal and politically discriminated action, but is also an organized and ordered arrest.

Domstolen övervakas och instrueras direkt av Maia Sandu, Republiken Moldaviens president. Ett land och en president som planerar att gå in i Europeiska unionen och att implementera och följa europeisk lags regler fungerar som en sann diktator i öst.

Marina Tauber är en av de mest grundläggande och oumbärliga medlemmarna i partiet, som kämpar för sina landsmäns och sitt lands välbefinnande och frihet. Dess förföljelse strider mot alla regler för mänskliga rättigheter och demokratiska principer i vårt hemland och i Europeiska unionen.

It seems nothing more than an act of personal revenge by someone who lacks leadership in the country”, concludes the Secretary of the Moldovan Party.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend