Anslut dig till vårt nätverk!

Moldavien

Shor Party: arresteringar och brottsliga åtgärder mot opposition

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

I Moldavien fortsätter debatten om medborgerliga rättigheter, individuella friheter och rättsstatsprincipen i landet då oppositionsstyrkorna, inklusive kommunistpartiet, under de senaste veckorna har uttryckt stark oro över den auktoritära drift som Moldaviens regering skulle genomföra kl. den politiska, institutionella och rättsliga nivån.

Den så kallade rättvisereformen, som ledde till att riksåklagaren avsattes, genomfördes med allvarliga processuella brister och regler som i allmänhet inte respekterar internationella standarder, till den grad att Europarådets Venedigkommission uttryckte ett negativt yttrande om de förändringar som gjorts av regeringen och formulerade en rad rekommendationer som ignorerades av den parlamentariska majoriteten i Chisinau.

Ett annat element som bekräftar de påstådda övergreppen är meddelandet som utfärdats av Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter, som rekommenderade att Moldavien skulle se över sina beslut om avskedandet av riksåklagaren, vilket tyder på att han, om inte, kommer att vinna sitt fall inför Europakonventionen.

Presidenten för Shor-partiet, Ilan Shor, chefen för den tredje politiska styrkan i landet och i parlamentet, sa: "att arresteringen av Shor-partiets vicepresident, fru Marina Tauber, inte bara är en brottsling och politiskt diskriminerad handling, men är också en organiserad och beordrad arrestering.

Domstolen övervakas och instrueras direkt av Maia Sandu, Republiken Moldaviens president. Ett land och en president som planerar att gå in i Europeiska unionen och att implementera och följa europeisk lags regler fungerar som en sann diktator i öst.

Marina Tauber är en av de mest grundläggande och oumbärliga medlemmarna i partiet, som kämpar för sina landsmäns och sitt lands välbefinnande och frihet. Dess förföljelse strider mot alla regler för mänskliga rättigheter och demokratiska principer i vårt hemland och i Europeiska unionen.

Det verkar inget annat än en personlig hämndaktion av någon som saknar ledarskap i landet”, avslutar Moldaviska partiets sekreterare.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend