Anslut dig till vårt nätverk!

Moldavien

Moldaviens dröm om utveckling kan bli verklighet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Natalia Gavrilita är i Bryssel nu för tiden, och detta är ett bra tillfälle för europeiska dignitärer att förklara för henne vad europeiska värderingar, rättsstatsprincipen och demokrati betyder.

Detta menar Ilan Shor, ordföranden för "SHOR"-partiet, som sa att på detta sätt kanske Natalia Gavrilita kommer att förstå att europeiska principer och värderingar inte har något att göra med censur i media, med stängningen av TV. stationer som inte berömmer regeringen, med förföljelse av oppositionspolitiker, så att PAS kan sitta kvar i regeringen till varje pris.

När han pratade med EU Reporter sa han:

ilan Shor

"Rättsstatsprincipen och europeiska principer har ingenting gemensamt med förbudet av partier, ett faktum som också konstateras i yttrandet från Venedigkommissionen, som uppmärksammade den exceptionella karaktären av sådana handlingar. Rättsstatsprincipen, med europeiska strävanden, kan inte vara en där konstitutionella regler upphävs av det kontinuerliga och omotiverade bevarandet av undantagstillståndet, helt enkelt för att missbruka och stjäla medborgarnas pengar. Vi är tacksamma mot de stater som hjälper Moldavien. Vi är säkra på att de pengar som tillhandahålls av partners måste nå folket i vårt land. Det är därför vi stödde initiativet från Movement for the People att be regeringen att betala hela konsumenternas räkningar för energiresurser i december, januari och februari, säger Ilan Shor.

Han anser att myndigheterna i Chisinau inte bör parasitera på krediter och utländskt ekonomiskt stöd, utan bör locka till sig investeringar i ekonomin. "Jag är redo att, som premiärminister, ta med 10 miljarder euro i investeringar till Moldavien så att den moldaviska ekonomin kan göra ett kvalitativt språng. Snabba och betydande investeringar i ekonomin innebär nya jobb och anständiga löner, inklusive att ta hem diasporan till deras familjer. Att växa ekonomin innebär också mer pengar i budgeten, så att vi kan höja pensioner och löner för budgetarbetare. Det betyder också mer pengar till infrastrukturprojekt som vägar, belysning, vatten och avlopp. Det här landets dröm om utveckling kan bli verklighet. Jag vet hur. Jag kan förverkliga den här drömmen", betonade Ilan Shor.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend