Anslut dig till vårt nätverk!

Mongoliet

Development Bank of Mongolia att göra tidig betalning före förfallodagen på JPY30 miljarder Samurai Bond

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Mongoliets premiärminister Oyunerdene Luvsannamsrai har instruerat Mongoliets utvecklingsbank (DBM) att undersöka möjliga alternativ, inklusive en tidig betalning, för att reglera sina utestående samurajobligationer. Efter detta kommer banken att kunna hantera sina framtida åtaganden ytterligare och förbättra sin övergripande skuldprofil. Flytten kommer att minska Mongoliets offentliga skuld eftersom den statliga garantin på obligationen samtidigt förfaller. 

Enligt Mr. Manduul Nyamdeleg, VD för DBM, väntar banken på potentiella alternativ att göra en tidig betalning på sin första Samurai-obligation någonsin på 30 miljarder JPY (231 miljoner USD) före förfallodagen i december 2023. DBM är den enda policyn. -orienterad finansiell institution i landet med mandat att finansiera storskaliga, strategiskt viktiga utvecklingsprojekt i Mongoliet. DBM fyller en unik roll i den lokala ekonomin genom att fylla luckan som skapas av den framväxande inhemska banksektorn, som fortfarande inte kan finansiera stora utvecklingsprojekt. Sedan starten 2011 har banken finansierat energi, transporter, bostäder till överkomliga priser, jordbruk, bearbetningsfabriker och gruvprojekt i landet.

På grund av dess politiska karaktär och regeringens stöd har DBM upprätthållit en stark finansieringsbas med en längre löptid och lägre kostnader jämfört med affärsbankerna i Mongoliet. Kreditvärderingsinstituten såg DBM som en integrerad del av regeringen, med direkt stöd överhängande i händelse av ekonomiska svårigheter.

Under 2013 emitterade banken Mongoliets första Samurai-obligation någonsin till ett belopp JPY30 miljarder med en 10-årig löptid och kupongränta på 1.52 %. Garantin från Mongoliets regering och Japan Bank for International Cooperation (JBIC) gjorde det möjligt att säkra den långsiktiga finansieringen med en då lägre ränta. Intäkterna från obligationen har använts för att finansiera bostäder till överkomliga priser, bearbetningsfabriker och jordbruksprojekt i Mongoliet.

Development Bank of Mongolia grundades 2011 och är helägt av Mongoliets regering. Dess huvudsakliga mål är att säkerställa hållbar ekonomisk tillväxt i Mongoliet, främja mervärde, exportdriven produktion och att införa finansiella lösningar utformade för att genomföra regeringens utvecklingspolitik. Per den 10 maj 2022 är de totala tillgångarna 4,196,004.38 1,351 2,592,042 miljoner MNT (834.7 11 miljoner USD). Totala lån och förskott representerar XNUMX XNUMX XNUMX miljoner MNT (XNUMX miljoner USD), med låneportföljen fokuserad på nyckelsektorer som gruvdrift, jordbruk och energi. Även om banken etablerades för bara XNUMX år sedan, har den framgångsrikt gett ut ett antal skuldebrev på de internationella kapitalmarknaderna.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend