Anslut dig till vårt nätverk!

Nigeria

Guvernör Yahaya Bello: Gör skillnad i Kogi-staten, Nigeria

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

När ett omnämnande av Kogi-staten, Nigeria görs i media, massor av insinuationer, innuendos och underströmmar spelar ut, särskilt i sociala medier om den anspråkslösa och blygsamma guvernören i staten, guvernör Yahaya Adoza Bello - skriver Babawale A. Ọmogbolahan

Den klyftande, ständigt leende och trevliga guvernören för sammanflödesstaten betyder olika personlighet för olika människor. Precis som de olika personerna som berör olika delar av en elefant kommer att beskriva det gigantiska djuret utifrån deras perspektiv på det, skiljer sig inte personalen till den yngsta guvernören som någonsin har valts demokratiskt i Nigerias historia från elefantens syllogism - Governor Yahaya Bello är elefant från Nigerias politiska utrymme.

Fallet med Kogis statsguvernör Yahaya Bello, GYB som han gärna kallas, är fallet med en himmelsk kismet som inte kan undermineras oavsett vad som helst shenanigans, oavsett om det är eteriskt eller terrestriskt gjort för att kringgå det. Han blev All Progressives Congress, (APC), eventuell kandidat i 2016 års statsrådsval i staten var rent gudomlig. Det finns inget förnekande av det obestridliga faktum att staten Kogi är en av Nigerias bäst bevarade hemligheter med guldgruvor och förmögenheter. Guvernören har under de senaste fem (5) åren vänt och förbättrar fortfarande statens förmögenheter. Sedan han tillträdde har Gateway State to the Federal Capital Territory uppnått enastående Midas-touch som skiljer sig från vad staten var känd för.

Annons

Kogi-staten var känd för att vara minst utvecklad trots att den var den mest begåvade naturligt bland alla stater i federationen. Med över 42 mineraltillgångar tillgängliga i staten före guvernör Yahaya Bello, beskrevs Kogi-staten som bakåt och retrogressiv i statskommittén. Trots att den var strategiskt belägen och livskraftig för välstånd, var staten ekonomiskt comatös, socialt torpid, affärsmässigt trög och politiskt flyktig som mord, kränkningar och eldstäder var den andra dagen. Framväxten av Yahaya Bello var en välsignelse i förklädnad för Kogites när han omedelbart svängde till handling han svor in på kontoret genom att lägga upp en ritning som skulle sätta staten på en väg för stadiga framsteg. Hans landmärkeprestationer kan ses i säkerhet, ekonomi, ekonomi, investeringsdrift, infrastruktur, hälsa, utbildning, politik, diaspora-engagemang, bland annat kvinnors empowerment.

SÄKERHET

Innan han tillträdde var otryggheten i staten på topp. Rån och kidnappning utfördes med hänsynslös övergivande. Resenärer som vanligtvis passerade genom staten för att länka den norra delen av landet var under konstant belägring. Från Ibillo till Ogori Msgongo, Lambata till Okene, Kabba-Bunu till Lokoja, Idah genom Ajaokuta bland andra rutter var mardrömmande för pendlare på transitering. Som om det inte var tillräckligt var staten beryktad för att vara huvudkontoret för Boko Harams upprorare. Statshuvudstaden Lokoja användes som en bas av de religiösa extremisterna för att kläcka ut sina illvilliga aktiviteter. Faktum är att Kogi State var där Boko Haram-vampyrer producerade sina IED. Och detta hade pågått i flera år innan guvernör Yahaya Bellos direkta ledarskap kom för att frigöra dessa brottslingar.

Annons

Idag har guvernör Yahaya Bello förändrat säkerhetsberättelserna. Han tillhandahöll över 200 nyttofordon för säkerhetspatruljering mot kriminell verksamhet i staten medan över 500 motorcyklar tillhandahölls för säkerhetsåtgärder för att ge säkerhetsagenter tillgång till inlandet där de flesta av de avskyvärda brotten begås. Vigilante-tjänstemän och kvinnor använder motorcyklarna för att komma åt svåra terräng där brottslingar regerade som terrorherrar eftersom dessa platser är oåtkomliga. Bortsett från detta anskaffade regeringen Bellos administration sofistikerade prylar för Operation Total Freedom (OPT) som inrättades av administrationen för att utplåna kriminell verksamhet i staten.

Denna tunga investering i kommunikationsapparater och utbildning av säkerhetsoperatörer, införandet av säkerhetsvispiparen, avslöjade många brottslingar. Vigilante Service Operation (VSO) och domestiseringen av straffrättslagen var alla viktiga för den utmärkta säkerheten för liv och egendom i staten. OPT-gesten stimulerade ytterligare insamlingen av intelligens när den blev sömlös och egendomar som var intäkter från brott förstördes för att tjäna som avskräckande för andra. Statistiskt sett minskade kriminella aktiviteter i staten med över 92 procent kompletterat med guvernörens nolltolerans gentemot någon form av brottslighet och hans insisterande på att inte förhandla med banditer! En synergi inriktad på att komplettera den federala regeringens ansträngningar för säkerhetsarkitektur såg byggandet av baser för arméns framåtriktade operationer på olika platser i staten för att förbättra säkerheten för liv och egendom.

POLITIK

Uppföljaren av framväxten av dåvarande oppositionsparti, All Progressives Congress, APC, delades staten kraftigt ut efter etniska linjer och till och med religiös färgning, vilket ytterligare förstärktes av den splittring som politikerna planterade i folks sinnen mot varandra. Men under antagandet av ämbetet var de tre första utnämningarna av guvernören omedelbart efter hans invigning den 27 januari 2016 spridda över de tre senatoriska distrikten i staten. I sin första mandatperiod, HE Hon. Edward Onoja från Kogi East, som idag är vice guvernör, blev den första stabschefen (CoS) i staten som kom ut ur en annan politisk zon än guvernörens.

Till skillnad från vad som var tillgängligt med de tidigare statsledarna före Yahaya Bello, skulle han gå vidare för att ändra status quo. Hans chefssekreterare (CPS) utsågs från den västra delen av staten medan hans specialassistent (SA) på media utsågs från Kogi Central. Det var en ny gryning i Kogi-staten, en ny början och ett avbrott från normen. Det var dags att kasta individuella skillnader, omforma mentaliteten hos Kogi-folket. Folket var glada över att ha en enhetlig samlingspunkt som guvernör. Projekt fördelades över statens tre senatoriska distrikt och regeringsinstitutionerna leds in i en ny väg för tillväxt och utveckling. Alla utnämningar under hans administration var spridda över staten - en situation som har hjälpt till att bryta ner barriären för etnisk chauvinism.

HÄLSA

En annan sektor i staten som har fått ett enormt åtagande från statsguvernören är hälsosektorn. Kvalitetsvård har haft enormt stöd från guvernör Yahaya Bello. Bortsett från det nystartade toppmoderna medicinska diagnoscentret i staten som förmodligen kommer att bli det bästa i landet, har många andra hälsofördelar pågått i staten, varav ett är Healthcare Plus-konceptet som har applåderats som en kock d'oeuvre interventionshälsoprogram över hela federationen.

Healthcare Plus var en interventionsmekanism som infördes för att hjälpa gravida kvinnor och ammande mödrar. Den tidigare hälsoministeren, prof. Isaac Adewole, beskrev ordningen som en av de bästa hälso- och sjukvårdspolitiken i landet som det var. Programmet har gjort det möjligt för gravida kvinnor att ha tillgång till kostnadsfria medicinska tjänster över hela staten. Detta var tänkt för att konfrontera det stora antalet barn- och mödradöd som var utbrett inte i Kogi-staten utan över hela landet. Detta oaktat tillhandahållandet av gratis hälso- och sjukvårdstjänster för mödrar och nyfödda inklusive hänvisningar där och när det är nödvändigt.

Guvernören Yahaya Bello-ledda administration i Kogi-staten har påbörjat en massiv modernisering av hela hälsotillbehöret i staten, varav några inkluderar renovering, ombyggnad och återutrustning av 21 befintliga primärvårdscentraler (ett per kommun) med sol -drivna borrhål och elektrifiering för att hjälpa Healthcare-Plus-programmet att lyckas. Det anges också att Healthcare-Plus var ett mikrokosmos av guvernörens statliga sjukförsäkringssystem (SHIS). Administrationen har gjort massor av rekrytering, utbildning och återutbildning av hälsoarbetare på olika specialiteter.

Några av de andra interventionsprogrammen för guvernören inkluderar men är inte begränsade till följande;

 • Slutförandet av det hittills övergivna Confluence Advanced Medical Diagnostic and Imaging Center (CAMDIC). Ny utrustning som betalats för och ytterligare utrustning anskaffades nyligen för att tjäna massorna
 • Ombyggnad av College of Nursing, Obangede med en förtjänad ansiktslyftning. Den gamla sjuksköterskehögskolan, Obangede, en mono-teknisk hälsoinstitution i staten, har godkänts för att omvandlas till en yrkeshögskola med introduktionen av nya kurser som tandvård och barnmorska
 • Renovering av statens zonalsjukhus i Kabba (Kogi West), Idah (Kogi East) och Okene (Kogi Central). Detta har gjort det enkelt för människor att få tillgång till hälso- och sjukvård av hög kvalitet utan att nödvändigtvis besegra de medicinska anläggningarna vid huvudstaden
 • Byggande av ett stugsjukhus i Kpareke, för att inte glömma den massiva renoveringen och byggandet av nya vandrarhem och klinik vid vårdskolan i Obangede.
 • Byggande av ett administrativt block vid School of Health Technology, Idah för att säkerställa att institutionen fungerar smidigt

LANTBRUK

Jordbruket har bevittnat en massiv och oöverträffad revolution under den nuvarande administrationen i Confluence State. Den statliga regeringen under guvernören Yahaya Bellos honcho-skepp ingick i den federala regeringens jordbruksrenässanspolitik som syftade till att säkerställa livsmedelsförsörjning och främja en icke-oljesektor därmed för ekonomisk omvandling. Idag har staten Kogi blivit jordbruksområdet i Nigeria med tillhandahållandet av en gynnsam miljö och nödvändigt stöd från statens honcho för att göra sektorn till drivkraft för den statliga ekonomin.

Guvernör Yahaya Bello-ledda ledarskap har lyckats uppmuntra ungdomar att gå in i jordbruk genom orientering, sensibilisering, mekanisering, subventioner, gödselmedel, fortbildning och många andra stöd. I staten idag kan många ungdomar skryta med en karriär inom jordbruket och är stolta över att kallas jordbrukare i motsats till vad som var möjligt att få tidigare år. Detta har i själva verket drastiskt hjälpt till att ändra tanken hos ungdomar i de 21 kommunala områdena i staten att engagera sig i jordbruk.

EKONOMI

Med tanke på den skrämmande uppgiften framför honom vid starten av sin administration 2016 behövde guvernören en plan som skulle rikta staten till den ekonomiska el-dorado-vägen. Guvernören skulle därför omplacera statens byrå för offentlig / privat partnerskap (BP3) för att engagera den privata världen i företag som hittills använts som ledningsrör för att bedra staten. Idag har presidiet kunnat underlätta några blue-chip-affärer som har mervärde för staten såväl som att höja hennes respektabilitet i näringslivet. Guvernören Yahaya Bello har använt BP3-initiativet för att förbättra Kogi-statens acceptans i näringslivet och det internationella samfundet.

Statens skattereformer under Yahaya Bello-administrationen har påverkat statsfinanserna positivt. Det räcker att påpeka utan tvivel att det utan reformerna skulle ha varit omöjligt att överleva de många underströmmarna, särskilt när landet själv gled in i lågkonjunktur. Staten skulle ha haft det sämre att ha förstörts av ekonomisk depression orsakad av det hänsynslösa lånet och stjälet från det förflutna. Efter antagande av sitt ämbete beviljade guvernören statens styrelse för inkomsterna autonomi. Det blev Kogi State Internal Revenue Service (KSIRS). Med byggandet av ett nytt intäkthus bortsett från den estetiska skönheten till State Capital - Lokoja, anställdes kompetenta händer för att driva statens skattereform som senare astronomiskt skulle öka statens intäktsbas med en digital applikation.

Kogi-staten har från och med idag flyttat från den staten med en löjlig liten månatlig internt genererad intäkt (IGR) på N350 miljoner från den tidigare administrationen till N1.3 miljarder. Det massiva resultatet i statens intäktsbas var en följd av ett ändamålsenligt ledarskap för en ungdomlig guvernör med en tydlig vision om att ompositionera staten helhetsmässigt.

EFFEKT

Grunden för varje livskraftig ekonomi är tillgång till kraft (energi). Elektricitet spelar en mycket viktig roll i ett försök att garantera industrialisering och utveckling. Kraft är en katalysator för varje regerings ekonomiska återupplivning och uppehälle. Detta visste den av Bello ledda verkställande direktören och skulle därför inte lämna någon sten oförändrad att ingripa i elektrifieringsprojektet i staten. Några av de elektrifieringsprojekt som statens guvernör har påbörjat inkluderar de undernoterade;

 • Elektrifieringsprojekt i Agassa stad, beläget inom Okene Local Government Area i staten
 • Slutförandet av elektrifieringsprojektet Lokoja (Banda) -Kotonkarfe som har gett upphov till industriell utveckling för att främja produktion och generera arbetstillfällen samt förbättra folkets levnadsstandard
 • Elektrifieringsprojekt för Abejukolo i Omala kommun
 • Ingripande för att återställa makten till Ogori Community i Kogi Central
 • Kogi East före guvernör Yahaya Bellos uppstigning till kontoret var 90% i mörker. Idag har historien förändrats eftersom cirka 80% av hela Kogi East nu har ström i minst 18 timmar per dag genom att tillhandahålla en 33KVA-transformator för Senatorial District.

DIASPORA ENGAGEMENT

Först nyligen, i en högt abonnerad regelbunden vConference, virtuell konferens, organiserad av Förenade kungarikets kapitel i All Progressives Congress, APC under ledning av prins Ade Omole via Zoom, var guvernör Yahaya Bello gäst där han höll varje deltagare förtrollad om hans administration investeringsdrivande för att få nigerianer såväl som utländska investerare intresserade från diasporan att komma och investera i staten. Det högt profilerade virtuella rådhusmötet såg att guvernören lyfte fram sitt förvaltarskap under de senaste fem (5) åren såväl som vad hans administration avser att göra för Kogi-folket under den sista delen av hans progressiva ledarskap.

På den virtuella konferensen där nigerianer som bodde i Tyskland, Ryssland, Sydafrika, Storbritannien, USA samt andra länder i Europa, Asien, Afrika och Amerika deltog guvernören i några av de områden intresserade investerare kunde komma in att dra nytta av statsregeringens affärsvänliga miljö för att inkludera jordbruk, kraft, mineralresurser, kultur (sammanflöd), hälsa, utbildning bland andra.

Kvinnors bemyndigande

Om det finns någon guvernör eller statsregering som har gett kvinnor en framträdande roll i politiken, kan ingen konkurrera med konfluensstatens numero uno, guvernör Yahaya Adoza Bello. Den självutformade, mjuka, progressiva guvernören chockade landet nyligen när han uppmuntrade och stödde kvinnor som suppleanter till helt manliga ordföranden för lokala myndigheter i staten. Det är att visa hans ovanliga tapperhet för att bemyndiga de kvinnliga folket.

Bortsett från att bemyndiga kvinnor som ställföreträdande kommunstyrelsens ordförande, är guvernör Yahaya Bellos ADC och sekreterare för statsregeringen (SSG) kvinnor medan honchoen som är ansvarig för Kogi State Investment Agency, en oberoende statlig statlig stat under ledning av en kvinna . Alla dessa drag är ett tecken på det obestridliga faktum att herrguvernören är kvinnovänlig.

UTBILDNING

En av kontaktpunkterna för Yahaya Bello-administrationen är utbildningssektorn. Detta, hans ledarskap har gjort en allvarlig inverkan och har fortsatt att göra ett intrång i utbildningssektorn. Guvernören har på alla mått visat att han anser att den bästa resursen i alla samhällen och bäcken för utveckling är utbildning. Om det kunde fungera för Singapore och förde el-dorado till landet idag, anser guvernör Bello att Kogi-staten inte borde vara annorlunda. Några av dessa steg som guvernören har gjort inom sektorn inkluderar, men inte begränsat till, följande;

 • Ombyggnad av äldre skolor över hela staten för att uppfylla internationella standarder. Detta är en pågående uppgift
 • Konstruktion av biblioteksförlängning vid Kogi State College of Education (teknisk), Kabba
 • Pågående konstruktion av GYB-grundskolor över de 239 avdelningarna i staten
 • Slutförandet av vandrarhemsboende på Government Science Secondary School, Icheke, Omala Local Government Area
 • Flera byggprojekt vid Kogi State University, Anyigba samt Kogi State Polytechnic, Lokoja
 • Omstrukturering av utbildningsministeriet och alla byråer under det för att garantera robust och sund utbildning för invånarna i Kogi-staten.

INFRASTUKTURELLA STRIDER

En titt på stativets vinklar och vyer har bevittnat kvantprojekt från den statliga myndigheten som är belagd med sådant ansvar. Kogi State Road Maintenance Agency (KOGROMA) har tagit emot modern och toppmodern utrustning för att hjälpa till att leverera projekt i världsklass. Den hittills dödliga och föråldrade utrustningen har sedan dess ersatts för att ge staten en lämplig infrastruktur efter år av hänsynslös övergivande.

Nedan listas en lista över några vägprojekt som utförs av Yahaya Bello-administrationen. Det är dock viktigt att konstatera att dessa projekt är uttömmande, eftersom det fortfarande finns många andra som uppmärksammas av den statliga regeringen.

 • Anläggning av stadsvägen i Ankpa
 • Byggande och rehabilitering av Ijowa-Jege-Ife-Olukotun-vägen
 • Rehabilitering av vägen Shintaku-Gboloko-Dekina i Dekina Local Government, Kogi East Senatorial District
 • Byggande och rehabilitering av Lokoja stadsväg

Sammanfattningsvis har Kogis statsguvernör Yahaya Bello presterat värdefullt för folket i staten. Hans progressiva och prisvärda aktiviteter har grovt underrapporterats av vanliga medier. Emellertid har det statliga mediamaskineriet, särskilt det nya sociala mediateamet, försökt sitt bästa för att projicera en guvernör av avundsvärd kaliber och hans milstolpar på det socio-politiska och ekonomiska landskapet i Confluence State. Scenen är nu klar för det vita lejonet att bråla på nationell nivå.

Energi

Nigerias olje- och gassektorreform skulle bli lag

publicerade

on

Förra veckan godkände båda kamrarna i Nigerias parlament den efterlängtade petroleumindustrin (PIB), som kommer att träda i kraft när den får presidentens avstängning, som förväntas följa under de kommande veckorna. Betydande reformer av olje- och gassektorn har övervägs i över ett decennium, och det nya lagförslaget innehåller viktiga bestämmelser för att generera välbehövliga investeringar och återuppliva Nigerias energisektor. skriver Colin Stevens.

Reformernas brådskande behov har aldrig varit större, till följd av Nigerias beroende av olje- och gassektorn för valutakursintäkter och statliga intäkter (representerande 90% respektive 60%). Eftersom investeringar i den privata sektorn globalt alltmer kanaliseras till renare energikällor krymper poolen av tillgängliga investeringar, förvärrad av den globala pandemin. För att ett land som Nigeria, som har de näst största oljereserverna på kontinenten, ska övergå från fossila bränslen krävs dock betydande investeringar för att stödja utvecklingen av infrastruktur och humankapital.

Nuvarande administrationens åtagande att reformera

Annons

Som ett resultat har president Muhammadu Buharis administration gjort att lagförslaget är en nyckelprioritet under denna period och hanterar de spärrar som enligt en KPMG-rapport, har tidigare förhindrat att det går under 2008, 2012 och 2018. Det nuvarande lagförslaget syftar till att införa ändringar av royaltyavtal och skattemässiga villkor för att blidka utländska oljeproducenter, samt ta itu med oron hos de samhällen där olja utvinns. Utländska oljeproducenter som Chevron, ENI, Total och ExxonMobil har allt tillståndd att miljarder dollar i investeringar har hållits kvar på grund av den långsamma utvecklingen av lagförslaget, vilket ger förtroende för lokala intressenter att införandet av lagförslaget kommer att leda till en våg av investeringar.

En annan viktig vägspärr som den nuvarande administrationen har lyckats navigera i var hållen hos värdsamhällen, som tidigare hade varit sidokantade under processen och försökt blockera lagförslaget. Petroleum Host Community Development (PHCD) försöker ta itu med deras oro genom att ge direkta sociala och ekonomiska fördelar från petroleumsverksamhet till värdsamhällen och skapa en ram för att stödja en hållbar utveckling, genom att skapa ett förtroende, genom vilket samhällen kommer att göra anspråk på en 3 % andel av den regionala oljekapital som genereras genom produktion.

Regeringsreformer

Annons

Behovet av reformer av styrelseformerna har också ofta nämnts som ett hinder för investeringar i sektorn. Enligt den nya propositionen kommer det befintliga Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC) att övergå från ett statligt till ett aktiebolag, vilket möjliggör större transparens och effektivitet. Formell segmentering av industrin i uppströms- och mellan- och nedströmssektorn, med separata tillsynsmyndigheter, kommer också att möjliggöra tydligare tillsyn. Lagförslaget har välkomnats av landets Center for Transparency Advocacy, som kallas det är ett ”positivt steg” mot en reformerad energibransch.

Förbereder sig för energiövergången

Innan lagförslaget godkändes krävde kommentatorer fler bestämmelser som uttryckligen behandlar klimatförändringsproblem och banar väg för diversifiering till hållbar energiproduktion. Miljöbestämmelser inklusive upprättande av saneringsfonder och krav på miljöhanteringsplaner är positiva steg, men de uppfyller endast och överskrider inte de grundläggande internationella standarderna och är därför inte sett som tillräckligt ambitiösa.

Det finns dock en klar potential för Petroleum Investment Bill att generera betydande statliga intäkter, som sedan kan investeras i sektorn för förnybar energi. Initiativ som regeringens solkraftsplan, som kommer att se 2.3 biljoner naira (cirka 4.7 miljarder euro) av COVIDs ekonomiska återvinningsfond som ägnar sig åt installation av fem miljoner solsystem, visar en vilja att investera i koldioxidsnål energiproduktion.

Resultatet av dessa reformer, som till stor del svarar på den stora kritik som riktats mot Nigerias olje- och gassektor under de senaste decennierna, är ökad tydlighet för potentiella investerare. I kombination med öppnandet av den globala ekonomin och ett bredare engagemang för infrastrukturinvesteringar och hållbara energiinitiativ är PIB: s övergång lovande för Nigeria.

Fortsätt läsa

Nigeria

Nigeria avslutar framgångsrikt lågkonjunktur

publicerade

on

Nigerias ekonomi har hämtat en global trend och har framgångsrikt avslutat lågkonjunkturen under fjärde kvartalet 2020, skriver Colin Stevens.

Enligt uppgifter från landets nationella statistikbyrå ökade BNP med 0.11% under perioden oktober-december, främst med stöd av tillväxt inom jordbruk och telekommunikation, som expanderade med 3.4% respektive 17.6%.

Medan ökade globala oljepriser bidrog till tillväxten visar siffrorna också den ökande betydelsen av den icke-råa sektorn för Afrikas mest folkrika nation och diversifieringen av landets ekonomi. Analytiker noterar att siffrorna kan indikera en ihållande period med snabbare tillväxt, när världen tittar på för att se vilka länder som uppnår en V-formad återhämtning efter pandemin.

Annons

Tillväxten i inhemsk produkt stöddes också av landets ekonomiska hållbarhetsplan, en ambitiös uppsättning politik som tillkännagavs av president Buharis administration i juni 2020 för att ta itu med den omedelbara utmaningen med COVID-19-pandemin.

Fokus på infrastruktur och skapande av arbetstillfällen i jordbruket och andra arbetskraftsintensiva sektorer har redan bära frukt, och den ekonomiska hållbarhetsplanen kommer snart att gå in i en ny fas, med installation av solenergi i 5 miljoner hem som ytterligare ökar sysselsättningsmöjligheterna och tillgång till makt.

Femi Adesina, specialrådgivare för president Buhari på media, sa ”Infrastruktur är där Buhari kommer att lämna sina största fotspår. Broar. Järnväg. Flygplatser. AKK-gasledning. Allt ska levereras innan administrationen lämnar 2023. ”

Annons

Parallellt lanserades ett nytt initiativ för att skapa sysselsättning riktat till landets ungdomar i januari, som tillhandahåller praktikplatser för över 700,000 XNUMX arbetslösa ungdomar.

Nigerias BNP-tal i slutet av 2020 utmanade internationella organisationers förväntningar såväl som globala trender. Länder med större stimulanspaket, som USA och Japan, såg en lägre kvartalstillväxt jämfört med Nigeria under perioden. Även i Europa, Spanien och Tyskland erfaren oväntade ökningar på 0.4% respektive 0.1%, medan Frankrikes BNP sjönk mindre än prognostiserat men förblev negativ.

Den här veckan sågs också rapporter som korruptionen i Nigeria har fallit dramatiskt, med BudgIT, en medborgarorganisation med fokus på budget- och offentliga finansfrågor, har rapporteringen om betalning av offentliga medel till personliga konton minskat med 94.75 procent.

Trots att trenden i Nigeria utan tvekan är positiv, är riskerna för ytterligare infektionsvågor och en långsam utrullning av vaccin hotade landets bestående återhämtning och är svåra att mildra. Nigerias National Agency for Food and Drug Administration and Control (NADFAC) godkände nyligen AztraZeneca-vaccinet för landet och har begärt 10 miljoner doser från Världshälsoorganisationens Covax-program. Det är emellertid oklart när dessa vacciner kommer och rullas ut över Nigeria.

Fortsätt läsa

EU

EU stöder återhämtning och motståndskraft i #Nigeria med ytterligare 50 miljoner euro

publicerade

on

I marginalerna för 7th Tokyo International Conference on Africa Development (TICAD), internationellt samarbets- och utvecklingskommissionär Neven Mimica (avbildad), undertecknade ett nytt 50 miljoner euro paket för att förbättra ansträngningarna i nordöstra Nigeria. Vid tillfället sade kommissionär Mimica: ”Det avtal som undertecknades i dag ökar vårt bilaterala samarbete med Nigeria med 50 miljoner euro, vilket innebär att EU: s totala stöd till landet blir 562 miljoner euro för perioden 2014--2020. Detta ytterligare stöd kommer att fokuseras på nordöstra delen av landet. Det kommer att bidra till att stärka tidig återhämtning och bygga upp motståndskraft i konflikter i drabbade och utsatta samhällen i staterna Yobe och Borno, samt förbättra mänsklig utveckling, social sammanhållning och motståndskraft för över 26,000 XNUMX utsatta hushåll och samhällen i staten Yobe. ” De projekt som finansieras av detta ytterligare stöd kommer att utvidga EU: s redan omfattande humanitära bistånd och utvecklingsbistånd till de många offer för våld och fördrivning i Nordostas Nigeria, samtidigt som man tar itu med några av de bakomliggande drivkrafterna för våldsam extremism i landet. Ett fullständigt pressmeddelande finns tillgängligt här.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend