Anslut dig till vårt nätverk!

Pakistan

Pakistans rika kulturarv ställs ut i Belgien

DELA MED SIG:

publicerade

on

Pakistans ambassad i Bryssel gick med i det efterlängtade evenemanget i Belgiens kulturkalender genom att samarbeta med Urban Brussels för att uppmärksamma 2022 års upplaga av den årliga kulturarvsdagen. Årets arvsdag den 17 och 18 september sammanföll med det 75:e diamantjubileet av Pakistans självständighet i augusti 2022.

Pakistans ambassadör i Belgien, Luxemburg och Europeiska unionen, Dr. Asad Majeed Khan invigde de dagslånga aktiviteterna i ambassadens lokaler.

Pakistans ambassad hade radat upp en rad kulturella utställningar som skildrade Pakistans rika kultur och arv tillsammans med traditionell pakistansk gatumat.

Artefakter, fotografier, prydnadsföremål, hantverk, toppexportprodukter och traditionella dräkter hade visats vid olika stånd som representerade landets rika arv, kulturella mångfald, turism och exportpotential.

Tusentals belgiska besökare, inklusive den yngre generationen, besökte kansliet och intresserade sig för olika aspekter av pakistansk kultur som återspeglas i intressanta och informativa dokumentärer, böcker och kulturutställningar.

De traditionella pakistanska gatumatstånden på kansliet lockade också många besökare som gillade det traditionella pakistanska köket.

En briefing om situationen till följd av de översvämningar som orsakats av klimatförändringar över hela landet anordnades också vid tillfället. En särskild videopresentation om förödelsen som orsakats av översvämningarna och efterföljande hjälp- och räddningsinsatser spelades också upp för besökarna.

Annons

Sedan 1989 har Heritage Days varit ett av Belgiens mest efterlängtade kulturevenemang. I år bjöd Urban Brussels in diplomatiska beskickningar att delta i evenemanget för första gången. Följaktligen deltog Pakistans ambassad i Bryssel i "Arvsdagen" för att visa upp Pakistans kultur och arv för besökare från Bryssel, Vallonien och Flandern i Belgien.

Besökarna uppskattade djupt den värme och gästfrihet som ambassadens tjänstemän gav.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend