Anslut dig till vårt nätverk!

Pakistan

Sextio år av förbindelser mellan Pakistan och EU - fotoutställning om Pakistan i Bryssel

DELA MED SIG:

publicerade

on

Till minne av 60-årsdagen av upprättandet av diplomatiska förbindelser mellan Pakistan och Europeiska unionen, lanserades en fotografisk utställning i går kväll i Bryssel vid ett evenemang som anordnades av Pakistans beskickning till Europeiska unionen i samarbete med Europeiska utrikestjänsten (EEAS). .

Fotoutställningen som visar upp Pakistans rika historia, arv, arkitektur, turism, sport samt religiösa, kulturella och kulinariska mångfald invigdes av den tillförordnade utrikesministern Jauhar Saleem, som besöker Bryssel för att leda den åttonde omgången av Pak EU Political. Dialog. Invigningsceremonin deltog av tjänstemän från europeiska institutioner, diplomater, intelligentsia och mediapersoner.

I sina kommentarer vid tillfället noterade den tillförordnade utrikesministern Jauhar Saleem den positiva utvecklingen i de bilaterala förbindelserna mellan Pakistan och EU och det växande partnerskapet inom politiska, ekonomiska och handelsmässiga områden. Han betonade att relationen mellan Pakistan och EU var en passande representation av värdet av att arbeta tillsammans om globala utmaningar – såsom klimatförändringar, livsmedelssäkerhet och hållbarhet, vilket krävde ett multilateralt och tvärvetenskapligt tillvägagångssätt.

Den tillförordnade utrikesministern underströk den enorma potentialen för att ytterligare utöka förbindelserna mellan Pakistan och EU inom ramen för den strategiska engagemangsplanen. Han uttryckte Pakistans beredskap att främja detta produktiva och konstruktiva partnerskap, särskilt inom områdena vetenskap och teknik eftersom dessa är de mest relevanta sektorerna för att uppnå socioekonomisk utveckling.

Dela den här artikeln:

trend