Anslut dig till vårt nätverk!

Pakistan

Pakistan Pavilion lyser på den internationella festivalen som anordnas av International School of Brussels

DELA MED SIG:

publicerade

on

Pakistans ambassad, Bryssel deltog i International School of Brussels (ISB) International Festival med en unikt designad pakistansk paviljong den 9 juni 2024.

ISB International Festival är ett årligt firande som visar upp olika kulturer och traditioner från hela världen. Skolans mångfaldiga studentgemenskap deltog aktivt med 100 länder representerade i evenemanget med sina distinkta uppvisningar.

Evenemanget gav en möjlighet att presentera landets rika arv, kulturella mångfald, turism och exportpotential. Dessa utställningar inkluderade artefakter, hantverk, traditionella dräkter och fotografier. Ett urval av böcker och dokumentärer om turism och kultur i Pakistan gav besökarna en unik inblick i landets rika historia, traditioner och turismpotential.

Traditionell pakistansk gatumat var en stor attraktion och drog till sig ett stort antal besökare, som njöt av delikatesser som Biryani, Samosas, Gulab Jamun och den speciella pakistanska chai. Paviljongen innehöll också en Henna-hörna (Mehndi), som erbjuder intrikata och vackra mönster för dem som söker en mer uppslukande kulturell upplevelse.

Särskilt intresse ägnades åt Made in Pakistan Sportartiklar, t.ex. fotboll och cricket. Barn och föräldrar tog speciella bilder med fotbolls-VM på ståndet i Pakistan.

Ambassadör Amna Baloch sa: "Den internationella festivalen fungerar som en underbar plattform för att visa upp Pakistans rika kulturarv, mångfald och vårt folks varma gästfrihet. Det är uppmuntrande att se sådan entusiasm och intresse för vår kultur från det internationella samfundet."

Annons

Besökare uppskattade djupt det pakistanska köket och de vackra artefakterna som visas på Pakistan Pavilion, vilket gör det till en av festivalens höjdpunkter.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend