Anslut dig till vårt nätverk!

Polen

Storbritannien redo att fylla Warszawas luftförsvarsluckor efter leverans av MiG-29

DELA MED SIG:

publicerade

on

Storbritannien är redo att hjälpa Polen att fylla sina luftförsvarsluckor orsakade av att Warszawa skickade några av sina MiG-29-stridsflyg till Ukraina, men Polen har ännu inte gjort sådana förfrågningar, säger den brittiska försvarsministern James Heappey (avbildad) citerades på måndagen (20 mars).

Polen sa förra veckan att de skulle skicka fyra MiG-29-stridsflygplan till Ukraina under de kommande dagarna, vilket gör det till det första av Kievs allierade att tillhandahålla sådana flygplan och möjligen skapa ett behov av att utöka Polens luftförsvarsutrustning.

Storbritannien skulle kunna hjälpa till att fylla sådana luckor, som det tidigare gjorde när Polen skickade T-72 huvudstridsstridsvagnar till Ukraina, vilket försåg Warszawa med Utmanaren 2 stridsvagnar, säger Heappey till tyska tidningen World.

"Vi kommer att se mycket positivt på en polsk begäran om att fylla de luckor som har uppstått", sa Heappey.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend