Anslut dig till vårt nätverk!

Lantbruk

Jordbruk: Kommissionen godkänner tre nya geografiska beteckningar från Kroatien och Ungern

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har godkänt tillägget av tre geografiska beteckningar: ”Zagorski štrukli” eller ”Zagorski štruklji” som en skyddad geografisk beteckning (SGB), samt ”Zagorski bagremov med” som ursprungsbeteckning (SUB), från Kroatien, och "Homokháti őszibarack pálinka" från Ungern som en skyddad geografisk beteckning (SGB). "Zagorski štrukli/ štruklji" är bageriprodukter som produceras i Zagorje-regionen. Bakverket tillverkas enligt ett gammalt recept med en speciell metod med traditionella ingredienser.

"Zagorski bagremov med" är en akaciahonung framställd av akacianektar från Hrvatsko Zagorje-regionen. De klimatiska faktorerna, de blommiga resurserna och den långa biodlingstraditionen i regionen bestämmer dess särart. "Homokháti őszibarack pálinka" är en konjak framställd av persikor odlade i regionen Homokhátság, med en delikat och diskret arom. Dessa nya beteckningar kommer att läggas till listan över 1,574 257 jordbruksprodukter och XNUMX redan skyddade spritdrycker.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend