Anslut dig till vårt nätverk!

Allmänt

Kommer de ryska myndigheterna att överväga utlämningen av Pyotr Kondrashev?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

I maj i år överlämnade de brottsbekämpande myndigheterna på Cypern den ryska åklagarmyndighetens tidigare toppchef för Perm Ecoprombank, Andrei Tuev, som sattes på önskad lista tillbaka 2016, visar Rambler-portalen.

I Ryssland anklagas han för myndighetsmissbruk, vilket orsakade skada på banken cirka 500 miljoner rubel. Det tog ungefär fyra år att lösa frågan om utlämning. (https://www.politicallore.com/pyotr-kondrashev-can-be-extradited-to-russia/26142)

Perm "Ecoprombank" gick i konkurs 2014. Centralbanken återkallade sin licens för riskfylld kreditpolicy, placering av medel i tillgångar av låg kvalitet, oförmåga att fullgöra sina skyldigheter gentemot kunder och insättare. Experter från Sostav.ru uppmärksammade att ”en av bankens ägare är en oligark och medlem av Forbes-listan, Petr Kondrashev. Hans namn är förknippat med resonanta mord och budgetbedrägerier och uttag av pengar utomlands. Om Ecoprombank hade kallat sig Petr Kondrashevs bank skulle knappast någon ha anförtrott honom något. Men ofta föredrar sådana människor att stanna kvar i skuggan. "

Annons

Enligt marknadsexperter kommer de ryska myndigheterna att kunna få nya uppgifter om Petr Kondrashevs informella kontroll över Ecoprombank efter fyra års tvister med de cypriotiska myndigheterna angående Andrei Tuev.

Utlämning av Herr Tuev och hans vilja att samarbeta med utredare kan dock hjälpa till att avslöja detaljer om stöldschemat. Särskilt intresse för utredarna kan vara att ersätta omsättbara tillgångar på 673 miljoner rubel kostar individens och organisationens skuld med okänd trovärdighet.

Kommersant media säger att utredningen kan stiga till en annan nivå av medvetenhet. Deras källa nämner att Vadim Manin, före detta vice Tuev 2018, anklagades för att dra av lägenheter från deposition. Han befanns skyldig för missbruk av myndighet och dömdes till 2,5 års fängelse. Enligt Kommersants källor vittnar kreditkommittén och styrelseledamöterna mot Manin. ”Det var lätt för dem, för Vadim Manin bodde utomlands i flera år. Men nu kan Tuev ge "sitt" vittnesbörd för episoder som utredningen ännu inte har känt - säger källan. ”Undersökningen väntade uppenbarligen på Tuevs utlämning, för Petr Kondrashev stannade länge i skuggan. Det är uppenbart att ryska myndigheter, enligt nya avsnitt som avslöjar, kan ansöka om hans utlämning. Och de har alla chanser att lyckas. ”

Annons

Fortsätt läsa
Annons

Allmänt

Hur hjälper blockchain -tekniken att bekämpa klimatförändringarna?

publicerade

on

"Bitcoin är inte miljövänligt - det använder lika mycket el som Sverige!" Detta är ett av de vanliga invändningarna mot den nya tekniken för kryptovaluta. Det är en förenkling. Bitcoin är den första generationens krypto: andra nyare projekt inom sektorn använder mycket mindre energi[1] . Bitcoin-gruvarbetare använder också förnybar energi: och om gruvarbetare skapade all BTC med koldioxidenergi skulle det inte vara några problem.

Varje ny teknik har både fördelar och nackdelar samt tandproblem. Långsamma anslutningar plågade det tidiga internet-det var även om du kunde komma online: du behövde vara en nördig susare ibland för att starta upp de användarvänliga systemen bara för att skicka ett e-postmeddelande. Så vi bör förvänta oss att kryptovalutor kommer att få hicka när sektorn mognar.

Blockchain - The Backbone Technology

Distributed Ledger Technology (DLT), vanligtvis kallad blockchain, är det underlättande systemet som gör krypto möjlig. Det är helt enkelt en digital huvudbok eller Rolodex med indexkort som håller information på ett öppet, obrytbart och decentraliserat sätt. Detta låter inte mycket, men det är en datarevolution. Varje dator i nätverket validerar varje del av blockchain så att det inte kan uppstå några fel. Det är ett mycket genialt sätt att samla och validera information. Det har stor tillämpning på den största frågan i vår ålder: klimatförändringar[2] .

Annons

Smarta kontrakt och fullständig transparens

Från och med den andra kryptovalutan, Ethereum, lades ett programmerbart lager till blockchain. Förvirrande kallad "smarta kontrakt" - det betyder att en applikation kan triggas från blockchain och få något att hända i den fysiska världen.

Tänk dig till exempel att ett avloppsbehandlingsföretag har sensorer kopplade till sina rör och avloppsreningsverk. Tidigare hade det tidigare människor som läste sensorerna och matade in data i ett kalkylblad, som sedan skickades till den officiella branschregulatorn. Så om en avfallsparameter översteg en laglig nivå gick ett larm, detta spelades in och några dagar eller veckor senare kan tillsynsmyndigheten vidta åtgärder. Naturligtvis kan larmet stängas av och kalkylbladet förfalskas för att dölja föroreningsincidensen.

Ett blockchain-baserat system kopplat till sensorerna skulle registrera larmet, varna regulatorn och omedelbart utfärda böter i kryptovaluta. Allmänheten skulle veta, och den transparenta posten kunde inte förfalskas. Varför skulle någon göra detta: det blir mycket billigare att använda och mer flexibelt än den äldre metoden. Blockchain kommer att vara avgörande för en "Smart City" framtid där många dataflöden övervakas i realtid för att förbättra alla möjliga negativa effekter som utsläpp, energiförbrukning, avfall och återvinning, föroreningar, trafiknät; listan är oändlig.

Annons

Blockchain är transparent, oföraktbart och behöver inte "Trusted Third Parties" som banker, försäkringsmäklare eller fastighetsmäklare. I synnerhet kommer spårning av koldioxidutsläpp och andra klimathändelser som avskogning eller återskogning att underlättas av blockchain -teknik.

FN har identifierade fyra områden[3]  där blockchain kan hjälpa till att bekämpa klimatförändringar:

  • Förbättrad handel med koldioxidutsläpp
  • Underlättade handel med ren energi
  • Förbättrade klimatfinansieringsflöden
  • Bättre spårning och rapportering av utsläppsminskning

Förbättrad handel med koldioxidutsläpp

Även om det finns kritiker av "koldioxidhandel" - där förorenare köper koldioxidkrediter från låga utsläpp, har det en plats i alla kolsänkande system. Energy Blockchain Lab och IBM skapade en blockchain -plattform för handel med koldioxidtillgångar i Kina, vilket var en betydande förbättring jämfört med den tidigare designen.

Underlättad handel med ren energi

Blockchain-teknik används för utveckling av peer-to-peer-plattformar för handel med förnybar energi. Konsumenterna skulle kunna köpa, sälja eller byta förnybar energi med varandra med hjälp av tokens eller digitala tillgångar som representerar en viss mängd energiproduktion. Om du har solpaneler på ditt tak eller äger ett elfordon (EV) som kan sälja elektricitet från sitt batteri tillbaka till nätet, kommer detta att komma din väg tidigare än du tror.

Förbättrade klimatfinansieringsflöden

Finansiering av ekologiska projekt kan vara utmanande för konventionella långivare, t.ex. banker. Ett nytt peer-to-peer-utlåningssystem som heter DeFi eller Decentralized Finance kan användas för att skapa kapital för gröna projekt. DeFi -projekt har bara funnits i några år men ökade i popularitet 2020 när sektorn blomstrade.

Bättre spårning och rapportering av utsläppsminskning

Som diskuterats ovan kan blockchain -teknik säkerställa mer transparens kring föroreningar och utsläpp av växthusgaser och göra det lättare att spåra och rapportera utsläppsminskningar, inklusive att ta itu med datakvalitetsfrågor. Massamba Thioye, medordförande för klimatkedjekoalitionen och chef, underavdelning för regelverkets genomförande, avgränsningsavdelning vid FN: s klimatförändringar, säger: "I klimatpolitiska beslut är transparenta mätningar, rapportering och verifiering av klimatåtgärder viktiga. Det är gör det möjligt för beslutsfattare att förstå var de behöver för att stimulera utsläppen av växthusgaser samtidigt som de är övertygade om att de uppfyller kraven i dess standarder. "

Användningsfall

En annan kritik mot krypto-token-drivna blockchain-system är att de är opraktiska eller har liten verklig nytta, till skillnad från härliga broschyrer och PowerPoint-presentationer. Här är några faktiska projekt som pekar vägen framåt:

Supply Chain Initiatives

Pandemin har tydligt visat hur mycket vi litar på komplexa globala leveranskedjor. Mycket av västens tillverkning kommer från Fjärran Östern. Detta innebär koldioxidutsläpp från fysiskt fraktande saker, men också massiva mängder pappersarbete när last transiterar tullsystemen i olika länder. Det är en mardrömsaktig och slösaktig process. Som Brexit Storbritannien upptäcker är det inte biljetten till en värld av kostsam frustration att inte kryssa i rätt kryssruta på en tulldeklaration. Blockchain-baserad dokumentation kommer att vara en stegvis förändring av effektiviteten, öka produktiviteten och minska kostnaderna och därmed utsläppen.

Unilever har ett pilotprojekt som arbetar med en tehandlare, ett förpackningsföretag och flera banker. Konsumentvarujätten utvecklar ett system för att spåra och belöna televerantörer för hållbara jordbruksmetoder. Data om deras produkter, inklusive tekvalitet, ekologisk påverkan och pris, lagras på blockchain, så att de kan belönas av banker med lägre avgifter.

Livsmedelssäkerhet är en allvarlig oro för både konsumenter och detaljister. Walmart, JD.com, IBM och Tsinghua University testade ett blockchain-program för bladgrönsaker 2017-2019. Resultatet blev förbättrad spårning av leveranser från leverantörer till butiker.

Elförsörjning, DER och IoT

Kraftproduktion går igenom sin teknikrevolution. Tidigare genererades energi centralt vid stora kraftstationer och distribuerades sedan genom ett nationellt nät för att komma till ditt hem eller företag vid behov, eftersom el är svår att lagra. Ett centralt kontrollrum körde allt och kunde få reservkraftverk online om det behövs - kanske en översvämning eller brand tog ner en del av nätverket. Det är bara att trycka på en strömbrytare, och ett gigantiskt kraftverk kan "snurra upp".

Numera är sakerna mycket mer komplexa. Intermittenta förnybara energikällor utgör en allt större del av nätet. Vem som helst kan generera sin egen el: solpaneler är populära, vindkraftverk kan byggas på många platser och elbilar har potential att bli ett stort batteri på hjul. I Virginia rullar Dominion Energy ut en flotta med 50 elektriska skolbussar. Två gånger om dagen tar de skoleleverna till skolan och tillbaka. Resten av tiden är fordonen avsedda att sitta i depån kopplad till elnätet som en stor batterireserv! Varje buss sparar 24,000 2 kg COXNUMX över en dieselbuss.

Denna teknik är känd som "Distribuerade energisystem" eller DER. De kommer att behöva komplexa dator- och betalningssystem för att fungera bra. Du måste spåra allt, se till att incitament finns om systemet behöver mer (eller mindre) ström och betala rättvist. Artificiell intelligens och maskininlärning är en integrerad del av detta framtida Internet of Things (IoT). Det innebär mycket dubbelriktad maskinförhandling. En av de största hushållsanvändarna av ström är tvättmaskinen. Vanligtvis är det ett litet jobb att ladda upp det och börja tvätta. Men tänk om du lägger i de smutsiga kläderna och låter maskinen bestämma när den ska köras, under olika parametrar. Det kan börja klockan 3 när elen var billig, till exempel. Eller så kan det smarta nätet ha överskott av vindkraft, så be tvättmaskinen att börja omedelbart för att inte slösa bort den. Sådana system kommer att vara mer energieffektiva i ett smalare nät men behöver spårning, låga transaktionskostnader och transparens som bara blockchain kan ge.

Lokala energisystem har en stor potential för innovation mot klimatförändringar. EnergyWeb.org[4]  uppskattade att det fanns 100 pilotprojekt värda över 320 miljoner dollar 2018, och det kommer att bli fler varje år.

Automatisera och stimulera hållbara metoder

Det finns många problem med att bekämpa klimatförändringar globalt. Särskilt i utvecklingsländerna finns det övervakningssvårigheter. För att inte tala om det enkla faktumet att ett stort antal människor inte har bankkonton: 1.7 miljarder vuxna förblir banklösa 2021. Om de är fattiga i den globala södern har det en dubbel fördel att betala dem för att göra något grönt eller hållbart: att minska deras fattigdom samt minska klimatförändringarna. Många har smartphones nu, så konventionella banker är inte nödvändiga. Låt oss föreställa oss ett system som betalar försörjningsbönder för att plantera träd på deras mark. Satelliter övervakar plantering. Bönderna får betalt genom ett smart kontrakt i en kryptovaluta -token -app på sin telefon som kan lösas in för ekologiska frön eller jordbruksutrustning. Detta kommer att subventionera dem att flytta till en ekologisk eller "ingen-till" utsläppsminskad jordbruksform, vilket de inte kunde göra annars eftersom produktivitetsförlusten under övergångsperioden skulle resultera i deras svält.

Mer avancerade blockchain-baserade system möjliggör många typer av hållbar praxis, och vi är i början. Vissa system kommer att misslyckas eftersom vi är i de tidiga stadierna av en inlärningskurva. Många kommer dock att lyckas. De kommer att sätta standarden för global "Best Practice" inom sitt område och uppmuntra liknande projekt på andra håll.

Decentraliserade blockchainsystem är framtiden[5] . Om fem eller tio år kommer de sannolikt att förvåna oss med sin potential.


Fortsätt läsa

Allmänt

Hur man får ett hus värderat utan en fastighetsmäklare

publicerade

on

Så du har bestämt dig för att sälja ditt hem. Innan du släpper ut din fastighet är en av de viktigaste sakerna att göra ett beslut om ett realistiskt begärt pris. För att göra detta måste det aktuella marknadsvärdet på ditt hem bestämmas så att du inte undervärderar ditt hem eller har det på marknaden längre än det behöver vara med en orealistisk prislapp.

Du kanske vill använda en lokal high street-agent för att slutföra alla aspekter av försäljningen av ditt hem, inklusive värderingen. Även om det verkligen kan vara lugnande att överlämna tyglarna till en branschexpert, särskilt om det här är din första fastighetsförsäljning, kommer det också att kosta en betydande kostnad. Faktum är att fastighetsmäklaravgifter i allmänhet är den dyraste aspekten av att flytta hem och kan kosta var som helst i regionen 0.75-3% av ditt totala fastighetspris. 

Du måste också ta hänsyn till kostnaden för advokatavgifter, stämpelskatt, energiprestandacertifikat och borttagning, för att inte tala om några ombyggnader, omlagringskostnader och extra kostnader, såsom tilläggsavgifterna för att sälja en fastighet för köp eller uthyrning eller ett andra hem. Om du inte tar hänsyn till alla kostnader som din försäljning kommer att medföra, lämnar många dig själv utan tillräckligt med pengar för att köpa din nästa fastighet eller frigöra nödvändigt kapital. Eftersom genomsnittskostnaden för att sälja en fastighet i Storbritannien inte är 2% av det totala fastighetspriset är det viktigt att göra processen så kostnadseffektiv som möjligt.

Annons

När det gäller att värdera din fastighet kommer vissa lokala fastighetsmäklare att erbjuda denna tjänst gratis. Kontrollera emellertid alltid det finstilta eftersom ordning av en värdering med en agent på high street kan innebära att du är skyldig att marknadsföra din fastighet med dem om du väljer att fortsätta med en försäljning inom en viss tidsram från värderingsdatumet. Om du inte har undertecknat en försäljning utan avgift, kan det också kosta dig pengar om en agent då inte lyckas sälja din fastighet.

Alternativt kan du göra värderingen själv genom att undersöka den lokala bostadsmarknaden och de nyligen sålda priserna på fastigheter som är av samma typ och plats som din egen. Lokal planeringsmyndighet webbplatser kommer också att ge ytterligare information om eventuella renoverings- och utbyggnadsarbeten för en viss fastighet. Detta kommer dock sannolikt bara att ge dig en grov uppskattning i form av ett begärt pris att placera på din egen fastighet eftersom inga två fastigheter (eller potentiella köpare och deras budgetar) är helt desamma.

För en mer omfattande värdering av din fastighet finns det nu ett antal gratis online värderingsverktyg tillgängligt. Det är dock mycket knepigt att sälja ditt hem helt oberoende om du inte redan har köparna i kö, eftersom din förmåga att nå potentiella köpare kommer att vara mycket begränsad för en privat försäljning. Detta beror på att de viktigaste online-fastighetsportalerna gillar Zoopla, Högerflyttning och På marknaden listar inte egenskaper för enskilda leverantörer.

Annons

Om du vill göra mer ansträngningar för en högre ekonomisk belöning är ett alternativ att använda en online- eller hybridagent. En enda online-agent erbjuder avgifter från så lite som £ 99 för att sälja din fastighet (med vissa som till och med gör försäljningen kostnadsfritt och få tillbaka sina kostnader genom valfria tillbehör) men du kommer fortfarande att behöva göra mycket av benarbetet själv och din fastighetsvärdering kommer i allmänhet att baseras på online-data snarare än på en fysisk bedömning.

En hybridagent är mellanliggande mellan en online och high street-mäklare. De erbjuder en fast avgift för försäljning av din fastighet i området £ 999 - £ 1999 så att du vet exakt hur mycket försäljningen kommer att kosta dig från början och kan budgetera därefter. Det finns också betala nu eller betala senare och ingen försäljning, inga avgiftsalternativ tillgängliga och tjänster som fastighetsfotografier, skapande av listor, värdvisningar och support med köparförhandlingar så att du inte gör allt benarbete för försäljningen. Viktigast av allt kommer de att göra personliga värderingar via en dedikerad och kunnig lokal agent för att säkerställa ett korrekt begärt pris för din fastighet.

Fortsätt läsa

Allmänt

Hur cashbacks har blivit ett kraftfullt marknadsföringsverktyg

publicerade

on

Av alla olika typer av kundbonusar eller incitament som finns är en cashback möjligen den mest attraktiva. Vi älskar alla att få tillbaka pengar när vi spenderar, varför denna teknik har blivit ett kraftfullt verktyg för företag som vill locka och behålla kunder.

Bank med cashback

Ett av de tidigaste cashback-systemen kom från Discover Financial Service, en del av Morgan Stanley. Från och med 1986 gav de sina kortinnehavare en summa pengar i slutet av året, baserat på de totala avgifterna som tillämpades under hela året.

Annons

Det finns nu många kreditkort, från många banker, som ger cashback till sina användare. American Express har några av de högsta återbetalningsgraden, upp till 5% om du spenderar upp till 10,000 XNUMX £ om ett år. Andra som Sainsbury's Bank och Tesco låter dig samla poäng som kan förvandlas till kontanter eller andra belöningar.

Du kommer också att se speciella belöningar i bankkonton som erbjuds med en månatlig återbetalning. Dessa inkluderar Barclays Blue Rewards, Santander 123 Lite och TSB Spend & Save Plus. I dessa fall baseras återbetalningen vanligtvis på de månatliga räkningarna som betalas eller andra aktiviteter som utförs på kontot.

Detaljhandel med cashbacks

Annons

En annan bra idé är att få tillbaka pengar när du handlar. Detta är något som kan göras på webbplatser som Quidco och TopCashback. De arbetar vardera med tusentals återförsäljare, med Quidco ger upp till 160% cashback och TopCashback ger dig så mycket som 165%.

Dessa webbplatser fungerar genom att vidarebefordra en del av uppdraget som återförsäljare ger dem för att skicka dig till dem, så i teorin vinner alla. Du kan också få cashbacks direkt från återförsäljare. Bland de varumärken som har insett potentialen att erbjuda belöningar är H&M och New Look.  

Resor, spel och andra fritidsaktiviteter  

Oavsett hur du gillar att spendera din fritid finns det förmodligen sätt att få en cashback när du gör det. Om du älskar att resa, kan du titta på dessa cashback-sidor i den sista punkten. Du hittar cashback-erbjudanden från Expedia, Travelodge och British Airways.

Ett annat exempel kommer med onlinekasinon, där du kan hämta en no-deposit bonus UK 2020 med £ 10 + gratis kontanter och nya bonusar för slots på vissa webbplatser. Detta låter dig prova spelen på Pink Casino, Monster Casino eller andra webbplatser utan att använda någon av dina egna medel för att komma igång.

Bland de andra företag som du hittar på cashback-webbplatser är Ticketmaster, GameStop och Netflix. Som du kan se finns det något som passar alla smaker och livsstilar, så du bör se till att dra nytta av de erbjudanden som är mest intressanta för dig.

Ökningen av cashback-erbjudanden de senaste åren är ett bevis på hur effektiva dessa erbjudanden är för de företag som erbjuder dem såväl som för de kunder som använder dem. Innan du spenderar pengar bör du ta en titt för att se vem som kan ge dig den bästa cashbacken just nu.  

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend