Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

Ryssland säger att Putin inte kommer att flyga till Glasgow, i slag för klimatförhandlingar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Ryssland gav ett slag mot förhoppningarna om en landskamp genombrott avtal om klimatförändringar när Kreml i onsdags (20 oktober) sa att president Vladimir Putin (avbildad) skulle inte flyga till Skottland för samtal som börjar i slutet av denna månad, skriva Alexander Marrow, Mark Trevelyan och Dmitrij Antonov.

Putins talesman Dmitry Peskov sa att han skulle delta på distans, men utebliven från ledaren för världens fjärde största utsläppare av växthusgaser är det senaste bakslaget, med Kinas president Xi Jinping och Indiens premiärminister Narendra Modi också osäker på att närvara.

Storbritannien, som är värd FN:s 26:e parternas klimatkonferens, eller COP26, i Glasgow från 31 oktober till 12 november, söker stöd från stormakter för en mer radikal plan för att ta itu med den globala uppvärmningen.

Kreml hade tidigare meddelat att Putin inte skulle delta i ett toppmöte för grupp 20 i Rom personligen denna månad på grund av oro över covid-19-pandemin.

"Han kommer inte heller att flyga till Glasgow, tyvärr," sa Peskov till reportrar och sa att andra ryska representanter skulle åka.

"Vi måste ta reda på i vilket format det kommer att vara möjligt (för Putin) att tala via videokonferens, i vilket ögonblick", sa Peskov. "De frågor som kommer att diskuteras i Glasgow just nu utgör en av prioriteringarna för vår utrikespolitik."

Ryssland värms upp 2.8 gånger snabbare än det globala genomsnittet smältning av Sibiriens permafrost, som täcker 65 % av rysk landmassa, vilket släpper ut betydande mängder växthusgaser.

Annons

Putin sa förra veckan att Ryssland skulle sträva efter att vara koldioxidneutralt senast 2060. Han sa att väte, ammoniak och naturgas sannolikt kommer att spela en större roll i energimixen under de kommande åren och att Ryssland är redo för dialog om sätt att tackla klimatet förändra.

Innan Kremls tillkännagivande sa den brittiske premiärministern Boris Johnson till investerare på tisdagen att det skulle bli en bra närvaro vid COP26. "Det ser ut som att många människor kommer att kunna komma personligen", sa han.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend