Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Avito blir världens mest besökta webbplats för rubrikannonser

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Avito, den ledande annonsplattformen för onlineannonser i Ryssland, har gått om USA-baserade Craigslist som världens mest besökta webbplats för rubrikannonser.

Enligt webbplatsanalysplattformen Similarweb spenderade användare i november i genomsnitt cirka 11 minuter på plattformen per besök och såg nästan 12 sidor med annonser. Sidor per besök är ett populärt engagemangsmått som beräknas genom att dividera det totala antalet webbplatsvisningar med det totala antalet besökare.

Avito växte fram som den globala ledaren genom totalt antal publikationer, med mer än 86 miljoner aktiva annonser för närvarande på sajten. Den tog dessutom 14:e plats i Similarwebs rankning av globala e-handels- och shoppingwebbplatser, och utsågs till första bland ryska onlinemarknadsplatser.

Avitos mobilapp tog också förstaplatsen i Ryssland över flera oktoberrankningar av inhemska shoppingappar av analystjänsten App Annie. Mobilappen utsågs till ledare efter antal aktiva användare, totalt antal sessioner, tid som användare spenderat på appen, samt totalt antal nedladdningar sedan appens lansering.

"Avito är ett unikt fenomen i Ryssland: det har blivit ett känt namn, som Google över hela världen," sa Vladimir Pravdivy, VD för Avito, till denna webbplats.

"Avito har inte bara blivit en go-to-destination för alla ryssar, utan en nyckelplattform för utveckling av små och medelstora företag, såväl som större företag", sa han.

"Vårt fokus på att leverera värde för våra kunder, såväl som vår ständiga innovation, har gjort det möjligt för oss att bli nummer ett i Ryssland - och nu i världen." Men vi slutar inte där, och vi kommer att fortsätta att gå framåt och utveckla nya modeller för att driva vårt ledarskap i Ryssland och globalt.”

Annons

Avito-användare hjälper också miljön: företaget uppskattar att varor som byts ut på plattformen 2020 sparade cirka 18 miljoner ton i utsläpp av växthusgaser, eller tillräckligt med material för att skapa 23 nya deponier. Begagnade och nya produkter kan köpas på plattformen, såväl som hela företag – användare kan köpa ett helt café till exempel via appen.

Avito är en integrerad tjänst som erbjuder leverans genom sin Avito Delivery (Dostavka) som gör det möjligt för användare att göra inköp över hela Ryssland.

Avito rankades som den mest besökta webbplatsen för rubrikannonser i världen i november 2021 av webbplatsanalysplattformen Similarweb.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend