Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

"En tragedi för Europa, Ukraina och Ryssland självt" Nauseda

DELA MED SIG:

publicerade

on

Att anlända till kvällens särskilda Europeiska rådet om Ukraina Litauens president Gitanas Nauseda kallade sanktionerna hittills var inte tillräckligt avgörande. Han kallade dagens invasion för en tragedi för Europa, Ukraina och Ryssland självt.

"Jag tror, ​​tror fortfarande, på EU:s potentiella roll när det gäller att förhindra sådana handlingar i mitten av Europa", sade han. "Men för detta måste vi vidta åtgärder som vi kan diskutera och diskussioner är användbara, men vi kan inte vara för evigt i diskussionerna, vi kan fatta beslut och vi kan fatta beslut."

Nauseda efterlyste nya och omfattande sanktioner som täcker ekonomiska, finansiella, sociala och politiska åtgärder. Han efterlyste också kandidatstatus för Ukraina med ett perspektiv på att gå med i Europeiska unionen, men tillade att det behövs åtgärder i dag, eftersom morgondagen kan vara för sent. 

Vitryssland

"Vi måste prata om sanktionerna riktade mot Vitryssland eftersom detta land deltar aktivt i dessa militära aktioner och gör det mot dess grannland Ukraina. Det här är fruktansvärt, det här är hemskt."

Dela den här artikeln:

trend