Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Nytt sanktionspaket kommer att få "massiva och allvarliga" konsekvenser för Ryssland

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU:s utrikesministrar antog ytterligare ett paket med restriktiva åtgärder som kommer att få massiva och allvarliga konsekvenser för Ryssland idag (25 februari). Åtgärderna omfattar finanssektorn, energi- och transportsektorerna, varor med dubbla användningsområden, exportkontroll och exportfinansiering, viseringspolitik, ytterligare sanktioner mot ryska individer och nya listningskriterier.

"Som ett tecken på omedelbart stöd för Ukraina har vi antagit ett sanktionspaket som överenskoms i går kväll av medlemsländernas ledare", sade EU:s höge representant Josep Borrell. ”Det här är ett aldrig tidigare skådat paket – både i hastighet och omfattning. Dessa sanktioner är det hårdast drabbande paketet vi någonsin har implementerat. De är utformade för att lamslå Rysslands förmåga att fortsätta aggressionen och finansiera ockupationen [av Ukraina].”

Ministrarna enades om att intensifiera de diplomatiska ansträngningarna för att säkerställa största möjliga internationella fördömande av Rysslands illegala och oprovocerade aggression. Det fanns också en tydlig konsensus om att fortsätta att stödja Ukraina och att intensifiera ansträngningarna för att ta itu med desinformation.

Dela den här artikeln:

trend