Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

"Vi vet att det kommer att finnas ekonomiska kostnader men dessa friheter är grundläggande för vår union"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Dagens (25 februari) informella möte mellan finansministrarna fokuserade deras uppmärksamhet på situationen i Ukraina och följderna av sanktioner. Eurogruppens ordförande Paschal Donohoe sa: "Vi vet att det kommer att finnas ekonomiska kostnader, men det är just dessa värden och friheter som är grundläggande för vår unions framgång och grundläggande för våra samhällen och för våra ekonomier." 

Donohoe hänvisade till detta ögonblick som våra mörkaste timmar och sa att i dessa mörkaste ögonblick är våra tankar hos Ukraina och hos det ukrainska folket när de står inför denna oprovocerade attack och de fruktar för sina liv. 

"Vi kommer att göra allt vi kan, allt som är nödvändigt för att stödja dem under dessa tragiska omständigheter," sade han. "Detta är inte bara en attack mot Ukraina, det är en attack mot värderingarna i en fri och demokratisk värld, värderingar som är kärnan i Europeiska unionen. Därför står unionen starkt enad när det gäller att skydda våra gemensamma värderingar, våra friheter och rättsstatsprincipen.”

Donohoe säger att Eurogruppen kommer att se över sin budgetinställning vid sitt nästa möte om tre veckor, men han klargjorde: "Medan vi har börjat överväga konsekvenserna av de senaste dagarnas händelser, gör vi det med en ekonomi som redan är stark och motståndskraftig. tack vare de politiska beslut som vi har tagit de senaste åren.”

Dela den här artikeln:

Annons

trend