Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

"Det Europeiska unionen har gjort under ett par veckor är helt enkelt anmärkningsvärt" Blinken

DELA MED SIG:

publicerade

on

När han anlände till dagens extraordinära råd för utrikesfrågor (4 mars) i Bryssel, sa USA:s utrikesminister Anthony Blinken att sedan president Biden tillträdde hans första prioritet var att återuppliva USA:s allianser och partnerskap, med början i Europeiska unionen. 

"I stort sett allt vi försöker göra runt om i världen som påverkar våra medborgares liv är mer effektivt när vi gör det tillsammans", sa Blinken. "Det Europeiska unionen har gjort under ett par veckor är helt enkelt anmärkningsvärt. Den hastighet med vilken den agerade, de åtgärder som den vidtog, både när det gäller sanktioner och även stödet till Ukraina är, jag tror att det inte är en överdrift att säga, historiska. Och det bekräftar bara ytterligare för oss vikten av detta partnerskap.”

Blinken fortsatte med att beskriva invasionen av Ukraina som ett krig efter president Putins val, både oprovocerat och omotiverat. Han betonade att insatserna var höga och att om Putin skulle lyckas skulle det öppna en Pandoras låda med problem för hela världen. 

EU-ministrarna fick också sällskap av den kanadensiska utrikesministern Melanie Joly, Storbritanniens utrikesminister Liz Truss och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Dela den här artikeln:

trend