Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Hur USA planerar att svälta Rysslands "krigsmaskin" - Treasury's Adeyemo

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

USA har utökat sanktionerna mot Ryssland i ett försök att beröva Moskva pengarna och andra komponenter som det behöver för att stödja sin invasion av Ukraina. Det kommer dock att ta tid att stävja Rysslands huvudsakliga finansieringskälla, rysk energiimport, sa USA:s biträdande finansminister Wally Adeyemo till Reuters på torsdagen.

Adeyemo sa i en intervju att USA och dess allierade hade "mycket mer än vi kan och kommer att göra" för att straffa Moskva om Ryssland fortsätter sin invasion.

På torsdagen uppmanade Ukrainas ledare det internationella finansiella systemet att skära av ryska banker och sluta köpa rysk olja och gas

Adeyemo uppgav att president Joe Biden på onsdagen tillkännagav ett nytt förbud för amerikaner att investera i ryska företags aktie-, skuld- och investeringsfonder. Detta kommer att förbjuda dem från att investera i ryskrelaterade företag. Det skär också av Rysslands försvarssektor och andra områden från den största källan till kapitalinvesteringar.

Adeyemo uppgav att detta skulle innebära att Ryssland förlorar det kapital de behöver för sin ekonomi och för att investera i sina krigsmaskiner.

På frågan om det skulle förbjuda företag i Ryssland från att finansiera ytterligare verksamhet, svarade han att Treasury samarbetade med den privata sektorn.

Tjänstemän från Kreml, som beskrev deras agerande i Ukraina i en "särskild militär operation", insisterar på att västerländska sanktioner inte kommer att ha någon effekt på deras mål och kommer att stärka det ryska stödet

Annons

Adeyemo uppgav att USA och dess europeiska allierade skulle rikta in sig på den ryska militära leveranskedjan för att förhindra tillgång till nyckelkomponenter. Det här är "saker som är väsentliga för att bygga sina stridsvagnar och leverera missiler, och se till att de har färre resurser" för att inte bara bekämpa kriget i Ukraina, utan också för att projicera framtida makt.

Senare på torsdagen placerade statskassan den ryska diamantgruvarbetaren Alrosa (ALRS.MM) på dess svartlista för sanktioner. Det amerikanska utrikesdepartementet gjorde samma sak för United Shipbuilding Corp. Detta är ett statligt ägt företag som bygger marinfartyg och ubåtar, samt dess dotterbolag och styrelsemedlemmar.

Brian Deese, chef för Vita husets ekonomiska råd, uttalade på onsdagen att Biden-regeringen också kommer att förbjuda transaktioner med United Aircraft Corp - tillverkaren av Sukhoi-stridsflygplan och MiG-stridsplan - som också flygs delvis av amerikanska allierade, inklusive vissa NATO medlemmar.

Adeyemo uppgav att Rysslands försvarsindustri har skapat frontföretag sedan 2014 för att köpa kritiska förnödenheter och material för att bygga Moskvas militär. Många av dessa företag var träffad av sanktioner förra månaden.

Adeyemo uppgav att Ryssland har tvingats använda mer av sina energiintäkter i hårdvaluta för att skydda sin rubelvaluta. Detta minskar de tillgängliga medlen för att stödja krigsinsatsen.

Den ryska rubeln tappade 45 % mot dollarn inom de första två veckorna efter invasionen av Ukraina. Men den har nu stigit till strax under nivåerna före kriget på grund av kapitalkontroller från Moskva och snedvridning av Rysslands centralbank.

Han konstaterade att Ryssland nu har mindre ekonomisk förmåga att välja mellan att investera i Ukrainas krig och att stödja ekonomin. Adeyemo uppgav att hans förra veckans möten med europeiska allierade i London Bryssel, Paris, Paris och Berlin hjälpte till att fokusera på nästa steg och hjälpte till att påskynda tillkännagivandet av sanktioner på onsdagen.

Adeyemo uppgav att han var uppmuntrad att höra från europeiska länder om att minska sitt beroende av rysk energi, men att kontinenten inte var i samma position som USA, som är världens största oljeproducent.

Han sa, "Eftersom vi kan producera energi hemma och kunde förbjuda den ryska importen av olja till Amerika ganska snabbt." De arbetar för att minska sitt beroende över tid, även om det kommer att ta längre tid.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend