Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Vagit Alekperov avgår som president för LUKOIL

DELA MED SIG:

publicerade

on

PJSC LUKOIL meddelade idag att bolagets VD och styrelseledamot Vagit Alekperov informerade LUKOIL om sitt beslut att avgå som styrelseledamot för PJSC LUKOIL och förtida avgå som VD för PJSC LUKOIL. Respektive avskedsanmälan har idag skickats till ordföranden i bolagets styrelse.

Per den 31 mars 2022 äger och röstar Vagit Alekperov 3.12 % av aktierna i PJSC LUKOIL. Vagit Alekperov är också förmånstagare (inklusive genom familjestiftelser eller värdepappersfonder) av 5.43 % av aktierna i PJSC LUKOIL, för vilka han inte har någon rösträtt. Därför är Vagit Alekperov inte en kontrollerande aktieägare i PJSC LUKOIL

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend