Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

Ryssland måste lämna tillbaka stulna flygplan, kräver parlamentsledamöter 

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Ledamöterna applåderar europeiska transport- och turismoperatörer för att de hjälper flyktingar från Ukraina, kräver att Ryssland lämnar tillbaka stulna flygplan och uppmanar EU att skärpa sanktionerna mot Ryssland, Plenarsammanträde  TRAN.

Europeiska transportoperatörer erbjuder ukrainska medborgare gratis resor med tåg, buss, fartyg eller flyg och detta är mycket uppskattat, säger en resolution om effekterna av Rysslands illegala krig mot Ukraina på EU:s transport- och turistsektor, antagen genom handuppräckning på torsdagen. . Transport är ett strategiskt verktyg för EU för att ge solidaritet och stöd till Ukraina och dess folk, tillägger parlamentsledamöterna.

De betonar att kriget i Ukraina har tagit ut sin rätt på EU:s transportsektor genom stigande bränslepriser och genom att störa leveranskedjor. Ledamöterna anser att EU:s transportoperatörer med kopplingar till den ryska marknaden bör stödjas, eftersom de omorienterar sin verksamhet bort från Ryssland.

Flyg och sjöfart

Ledamöterna är oroade över den allvarliga inverkan kriget har på flygsektorn, och beklagar det faktum att Ryssland, i uppenbart brott mot internationella civila luftfartsregler, har tvingat flygplan som hyrs av utländska företag att omregistrera sig i Rysslands flygplansregister. "Sådan stöld kan inte tolereras", säger parlamentsledamöter och kräver att dessa flygplan omedelbart ska återlämnas till sina lagliga ägare.

Resolutionen uppmanar också EU att ytterligare skärpa sanktionerna mot den ryska sjöfartssektorn och att vägra att tillåta fartyg som lagt till i Ryssland på väg till EU att anlöpa EU:s hamnar. Dessutom bör alla fartyg som vill stanna i en EU-hamn förbjudas att tanka i ryska hamnar, tilläggs texten.

Militär rörlighet

Annons

Europeiska rådets beslut att drastiskt skära ned medel för militär rörlighet var ett misstag som undergräver den europeiska säkerheten, säger ledamöterna i Europaparlamentet. De uppmanar kommissionen att hitta en lösning för att avsevärt öka den militära mobilitetsbudgeten under programmet Connected Europe Facility.

EU bör hjälpa medlemsländerna att utveckla infrastruktur med dubbla användningsområden och transportförbindelser inom EU, men även med västra Balkan, Moldavien, Georgien och Ukraina, tillägger parlamentsledamöterna, som också förespråkar att det transeuropeiska transportnätet ska utvidgas till Ukraina och Moldavien .

Hjälp turismen att hjälpa Ukraina

Ledamöterna uppmanar också EU-länderna att stödja hotell och korttidsuthyrning i EU som tar emot ukrainska flyktingar. De ber kommissionen att upprätta ett tillfälligt finansiellt EU-program för att stödja turistföretag som anställer människor som flyr från krig.

Covid-19-pandemin och det pågående kriget har visat att en EU-byrå för turism och en europeisk krishanteringsmekanism snarast måste inrättas för att reagera adekvat och snabbt på kriser av stor omfattning, såsom pandemier, krig, humanitära kriser och konsekvenserna. av klimatförändringarna, säger parlamentsledamöterna.

Mer information  

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend