Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Huvudbud för Siemens Leasing diskuterar sin verksamhet i detalj

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den globala utvandringen av västerländska företag från den ryska marknaden som började våren 2022 gav upphov till en uppsjö av sammanslagningar och förvärv inom Ryssland. Utländska konglomerat började sälja sina aktier i ryska dotterbolag. Budgivare för dessa tillgångar får inte ha någon koppling till sanktionerade företag eller individer; annars kan säljarna få problem med europeiska myndigheter – skriver Louis Auge.

Som tidigare rapporterats av ryska medier är en av tillgångarna som måste byta ägare leasingbolaget Siemens Finance. Det kommer att fortsätta att verka i Ryssland efter det tyska Siemens-bolagets avgång och letar för närvarande efter nya ägare. "Leasingbolagets chefer gör allt för att säkerställa att processen inte bara inte är till besvär för befintliga kunder och partners utan att den också öppnar upp nya möjligheter för affärsutveckling i Ryssland", sa företaget i maj i år. Enligt ryska mediakällor är förhandlingarna om försäljningen i ett framskridet stadium. Budgivare på bolaget är bland annat Expobank, Rosbank, investeringsgruppen Insight och leasingbolaget Europlan.

Samtidigt har icke namngivna källor tidigare kopplat Insight-gruppen till sanktionerade individer med motiveringen att företagets grundare, Avet Mirakyan, tidigare hade arbetat för företag som ägdes av familjen till Mikhail Gutseriev, affärsmannen som ingick i EU:s och Storbritanniens sanktioner. listar förra året för att stödja den vitryska presidenten Alexander Lukasjenkos regim.

Men i en intervju för den ryska upplagan av Frank Media sa Mirakyan, som också är VD för det nyskapade investeringsbolaget, att Insight inte hade några affärsförbindelser med några ryska affärsmän som hade blivit sanktionerade, inklusive representanter för Gutseriev-familjen. Tidigare var Mirakyan visserligen generaldirektör på SFI holding, som ägs av Said Gutseriev, men efter att sanktionerna införts mot Said Gutseriev lämnade han SFI och började utveckla sin egen verksamhet, vilket senare skapade Insight-gruppen.

"Sanktioner var en av anledningarna till att jag började utveckla mitt eget företag och lämnade SFI-innehavet", sa Mirakyan i ett samtal med Eureporters korrespondent. – Men det finns också andra orsaker. Det finns nu utmärkta möjligheter på marknaden att utveckla mitt eget företag. Det var därför att skapa ett eget företag var ett logiskt beslut. Jag tyckte att det var mycket mer attraktivt och mer intressant att göra affärer på egen hand.”

Insight är ett privat investeringsbolag: Mirakyan äger själv 80 % av bolaget och resten fördelas på koncernens högsta ledning. I det första skedet investerade partnerna cirka 2 miljoner USD i Insight och planerar att fortsätta investera sina personliga medel för att finansiera förvärvet av nya projekt.

Bolaget planerar att konsolidera utländska bolags leasingdotterbolag och skapa ett privat innehav som kommer att förena leasingbolag med olika kompetenser. "Samtidigt är målet att bevara personalstyrkor och verksamhetsmodeller: det finns unika kompetenser, affärsmodeller, produkter och tjänster i leasingsegmentet som man måste förstå hur man bevarar", sa Mirakyan.

Annons

Enligt Mirakyan har de för avsikt att skaffa en specifik mängd finansiering för särskilda affärer. Noterbart planerar de att emittera obligationslån, av vilka två, till ett totalt belopp av RUB över 100 miljarder, redan har registrerats av den ryska tillsynsmyndigheten.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend