Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Rysslands Medvedev förutspår krig i väst

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Dmitrij Medvedev (en ärketrojalist till Vladimir Putin) och en tidigare rysk president, fick ett nytt jobb denna vecka. Han förutspådde krig mellan Tyskland, Frankrike och USA nästa år, och ett inbördeskrig som skulle leda till att Elon Musk blir president.

Medvedev var biträdande chef för Putins rådgivande säkerhetsråd. Han tjänstgjorde som president under den fyraårsperiod då Putin var premiärminister. Hans förmögenhet verkar ha stigit i Kreml. På måndagen meddelade Putin att han skulle bli hans ställföreträdare i en kommitté som övervakar militärsektorn.

Hans lista över 2023 förutsägelser, publicerad på hans Telegram och Twitter konton, inkluderade också en förutsägelse att Storbritannien skulle gå med i EU. Detta skulle leda till dess kollaps.

Musk, Teslas chef och nu Twitterägare, svarade på Medvedevs förslag att han skulle väljas till president i USA genom att twittra "Episk tråd!" Även om han kritiserade några av Medvedevs förutsägelser, svarade han ändå på förslaget att en amerikansk president skulle väljas. Musk har tidigare hyllats av Medvedev för att ha föreslagit att Ukraina skulle avstå från territorium i ett fredsavtal till Ryssland.

Medvedev, som har återuppfunnit sig självt som ärkehök sedan Rysslands invasion av Ukraina den 24 februari, hänvisar till konflikten i apokalyptiska och religiösa termer och kallar ukrainare "kackerlackor" på ett språk som Kiev öppet kallar folkmord. Han gjorde ett sällsynt utlandsbesök i Kina förra veckan, där han träffade president Xi Jinping om utrikespolitik.

Vladimir Pastukhov, en statsvetare, sa att Medvedevs nya frispråkiga offentliga personlighet verkade ha vunnit honom gunst hos sin chef.

Annons

Pastukhov, en Londonbaserad professor i statsvetenskap, sa: "Medvedevs Telegram inlägg hade minst en läsare och verkligen en beundrare, Putin."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend