Anslut dig till vårt nätverk!

yttre förbindelser

Ukrainas krig: Ledamöterna yrkar på att en särskild domstol ska bestraffa ryska brott

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Parlamentet hävdar att de grymheter som begås av ryska styrkor i Bucha och Irpin, och andra ukrainska städer, avslöjar krigets grymhet och understryker behovet av samordnade internationella åtgärder för att ställa de ansvariga inför rätta enligt internationell rätt. Ledamöterna uppmanar EU att arbeta nära Ukraina och andra internationella organisationer för att skapa en särskild internationell tribunal som skulle åtala Rysslands militära och politiska ledare och allierade.

Ledamöterna tror att en domstol skulle fylla en lucka i internationell straffrätt och förbättra Internationella brottmålsdomstolens utredningsinsatser. Den kan för närvarande inte utreda brottet försvårande när det involverar Ukraina.

De politiska och militära ledarna i Ryssland och Vitryssland måste hållas ansvariga

Även om de särskilda villkoren och sammansättningarna av den särskilda domstolen fortfarande ska fastställas av parlamentsledamöterna, insisterar de på att den måste ha befogenhet att utreda Vladimir Putin och Rysslands militära och politiska ledning.

De betonade att EU omedelbart bör påbörja det förberedande arbetet för den särskilda domstolen och koncentrera sig på uppbyggnaden av arrangemangen för domstolen i samarbete med Ukraina. För att säkra bevis för framtiden bör internationella och ukrainska myndigheter stödjas.

Inrättandet av en särskild tribunal är en signal till det ryska samhället och det bredare internationella samfundet att både president Putin och hans ledarskap kan ställas inför rätta för brottet mot Ukraina. Ledamöterna noterar att Ryska federationen, under Putins ledning, inte kan återgå till business as usual.

Texten godkändes med 472 röster, 19 emot och 33 nedlagda röster.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend