Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Ryssland måste stå till svars för alla krigsförbrytelser i Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Ryssland, som anser sig vara Sovjetunionens rättsliga efterträdare och nazismens landvinnare, genom att begå aggression mot Ukraina idag liknas vid Hitlers Nazityskland. Moskva har antagit nazismens blodigaste sedvänjor, i synnerhet den brutala behandlingen av krigsfångar, tortyr och mord på civila och tvångsdeportering av ukrainare, inklusive barn, till Ryssland.

Det har gått ett år sedan den ryska arméns brutala bombdåd mot Dramateatern i Mariupol, där minst 600 civila dödades, inklusive barn, som hade sökt skydd där från den ständiga beskjutningen av sin hemstad. Den dagen släppte ett ryskt plan två kraftiga bomber på Dramateaterns byggnad. Ryssarna avskräcktes inte ens av att det stod en stor skylt med "Barn" på torget framför byggnaden. Transparency Internationals forskning bekräftade att attacken kom från ett ryskt plan och kallade det ett krigsbrott, eftersom det inte fanns något militärt mål i eller nära lokalerna.

Förstörelsen av dramateatern Mariupol var dock inte det enda brutala krigsbrottet mot det ukrainska folket, den ryska armén genomförde massavrättningar av civila i regionerna Kiev, Charkiv och Cherson. Det förekom fall av sexuellt våld mot civila, inklusive barn.

Till exempel, enligt Reuters, är ett sådant fall våldtäkten av ett fyraårigt barn och hans mor av ryska soldater från den 15:e Independent Motorized Rifle Brigade i Brovary-distriktet i Kiev-regionen förra mars. Hittills utreds redan 11 brottmål där offren är flickor mellan 4 och 17 år. Det handlar inte bara om våldtäkt utan även olika former av sexuellt våld. I hälften av de registrerade fallen drabbades även barnens mammor.

Ett år har gått sedan Rysslands fullskaliga krig mot Ukraina, och den ryska armén fortsätter att genomföra massbeskjutning av Ukrainas kritiska infrastruktur, tvångsdeportera ukrainska barn till Ryssland och använda förbjudna vapen, inklusive fosfor och klustervapen.

Bara under den senaste månaden har ryssarna tvångsfört 3,000 16,000 barn från de ockuperade områdena, vilket bringar det totala antalet till 15 800. Den ryska armén har genomfört XNUMX storskaliga attacker mot Ukrainas kritiska och civila infrastruktur under de senaste fem månaderna och avfyrat mer än XNUMX kryssningsmissiler. Förbjudna vapen fortsätter att användas. Till exempel använde ryska trupper fosforvapen nära Chasovyi Yar i Donbas.

Ryssland måste stå till svars för sina krigsförbrytelser mot det ukrainska folket. För detta ändamål bör det internationella samfundet organisera en särskild tribunal för att döma ryska krigsförbrytare.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend