Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Tidigare aktieägare säljer sin 30-procentiga andel i Rysslands största barnvaruhandlare Detsky Mir

DELA MED SIG:

publicerade

on

A consortium led by Alexey Zuev, the founder of kids goods retailer Korablik, has acquired a 29.9% stake in Detsky Mir, the top children’s goods retailer in Russia and Kazakhstan. 

Köpet gjordes från tidigare Detsky Mir-aktieägarna Pavel Grachev och Mikhail Stiskin, som har sålt hela sin andel i bolaget.

Both Pavel Grachev and Mikhail Stiskin have previously resigned from the company’s Board of Directors. 

“I am confident that the Company is strongly positioned to bolster its market leadership and broad regional ambitions while our industry continues to evolve at a rapid pace. Taking into account the Company’s well-established business model and its importance for the entire Russian children’s goods industry, I fully share the Company’s focus on organic growth and support its proposed transformation into a private business”, commented Mr Zuev.

2022 lämnade Pavel Grachev och Mikhail Stiskin också sina poster som vd och senior vice president, finans respektive strategi hos en stor rysk guldgruvarbetare Polyus och avgick från dess styrelse. Förra året lämnade Pavel Grachev också styrelserna för Federal Grid Company och RusHydro. Han är inte heller längre med i den ryska unionen för industrimän och entreprenörer.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend