Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

12:e sanktionspaketet mot Rysslands angreppskrig mot Ukraina: Ytterligare 61 individer och 86 enheter ingår i EU:s sanktionslista

DELA MED SIG:

publicerade

on

Som en del av det omfattande tolfte paketet med sanktioner som antogs tidigare i dag, beslutade rådet att införa restriktiva åtgärder mot ytterligare 61 personer och 86 enheter ansvariga för åtgärder som undergräver eller hotar Ukrainas territoriella integritet, suveränitet och oberoende.

Dagens nya listor mål i första hand militära och försvarssektorer. Rådet listar mer än 40 företag som deltar i det ryska militära industrikomplexet, 7 ryska privata militära företag och en av deras grundare, 12 Vitryska individer involverade i det militära stödet till Rysslands krig mot Ukraina, och ytterligare ryska tjänstemän och ryska affärsmän inom försvarssektorn.

Dessutom kommer restriktiva åtgärder att gälla för viktiga ekonomiska aktörer: AlfaStrakhovanie Group, ett av de största försäkringsbolagen i Ryssland, Rosfinmontering, Federal Service for Financial Monitoring, fyra telekomföretag i Ukrainas territorier som Ryssland tillfälligt har ockuperat: LLC Mirtelecom, LLC SC Lyukstrans, JSC Krymtelecom och JSC Beto och ytterligare ryska affärsmän.

Bland de listade individerna och enheterna finns också 14 medlemmar i Ryska federationens centrala valkommitté, och 2 ledamöter av regionala kommittéer som har varit ansvariga för att organisera illegala folkomröstningar 2022 och de så kallade illegala valen i september 2023 i de territorier i Ukraina som Ryssland tillfälligt har ockuperat, tillsammans med de ansvariga för militär omskolning av ukrainska barninklusive rörelsen"Volontärer av Victory, den Avangard Center och Crimea Patriot Center.

Slutligen kommer listor också att täcka rysk IT-sektor, 2 enheter och 2 personer ansvariga för kringgå EU:s sanktioner, samt aktörer som sprider desinformation och propaganda till stöd för det ryska anfallskriget mot Ukraina, bl.a. Tsargrad TV-kanal, och Spas TV Channel, ryska propagandamedier.

Rådet utvidgade också listningskriterierna till att omfatta individer och enheter som ansvarar för tvångsövertagande av EU-företag etablerade i Rysslandoch de som drar nytta av det. Dessutom fastställde rådet villkoren för möjligheten att behålla avlidna personer på listan om det anser att det finns en sannolikhet att de berörda tillgångarna annars skulle användas för att finansiera Rysslands anfallskrig mot Ukraina eller andra åtgärder som undergräver eller hotar den territoriella integriteten , Ukrainas suveränitet och oberoende.

Sammantaget gäller EU:s restriktiva åtgärder i fråga om åtgärder som undergräver eller hotar Ukrainas territoriella integritet, suveränitet och oberoende nu nästan 1,950 XNUMX individer och enheter totalt. De utsedda omfattas av en frysning av tillgångar och EU-medborgare och företag är förbjudet att ställa medel till förfogande till dem. Fysiska personer omfattas dessutom av en reseförbud, vilket hindrar dem från att komma in i eller transitera genom EU:s territorier.

Annons

De relevanta rättsakterna, inklusive namnen på de listade individerna och enheterna, har publicerats i EU:s officiella tidning.

Bakgrund

I Europeiska rådets slutsatser den 26–27 oktober 2023 upprepade EU sitt beslutsamma fördömande av Rysslands anfallskrig mot Ukraina, vilket utgör ett uppenbart brott mot FN-stadgan och bekräftade på nytt EU:s orubbliga stöd för Ukrainas självständighet, suveränitet och territoriella integritet inom dess internationellt erkända gränser och dess inneboende rätt till självförsvar mot den ryska aggressionen.

Europeiska unionen kommer att fortsätta att ge starkt finansiellt, ekonomiskt, humanitärt, militärt och diplomatiskt stöd till Ukraina och dess folk så länge det tar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend