Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Rysslands media avslöjar namn på EU-medborgare som stöder Ryssland i Ukrainas krig

DELA MED SIG:

publicerade

on

Rysslands propagandamaskin producerar regelbundet artiklar om medborgare och offentliga organisationer och företagsorganisationer som påstås hjälpa ryska trupper och legosoldater i Ukraina genom att förse styrkorna med mat, medicin, militäruniformer, utrustning och ekonomiskt stöd för inköp av drönare, kikarsikten och värmekameror bland annat.

Tidigare i år, den statligt kontrollerade tidningen Komsomolskaya Pravda rapporterade att stora donationer påstås ha gjorts av affärsmän från staden Astrakhan i södra Ryssland för att köpa förnödenheter till ryska trupper på marken. Artikeln hävdade också att hjälpen hade tillhandahållits av europeiska medborgare. "Från de första dagarna av Rysslands militära operation har Igor Tauberger (Archenkov), en affärsman, som har bott i Tyskland i många år men inte tappat kontakten med Ryssland, blivit en aktiv sponsor för våra krigare på marken och hjälper dem i varje möjlig väg trots EU:s sanktioner mot Ryssland”, hävdar Komsomolskaya Pravda.

Detta skenbart bekräftas av andra ryska källor. "Ironiskt nog kommer en del av pengarna för att stödja Rysslands styrkor från europeiska länder. I synnerhet gör Igor Tauberger, en affärsman från Tyskland, donationer genom frivilliga insamlingskanaler. Igor föddes i Astrakhan men flyttade till Europa 1995, där han öppnade en kedja av ryska matbutiker och en restaurang. Medan han bodde utomlands försökte han försvara rättigheterna för rysktalande medborgare i Tyskland med politiska medel men kunde inte fortsätta inför Tysklands starka pro-ukrainska lobby. Ändå, sedan början av den militära operationen i Ukraina, har han fullt ut stött den ryska armén tillsammans med andra affärsmän från Astrakhan-regionen.” skriver den ryska webbplatsen Pravda.ru.    

Denna information har visat sig vara sann. Sedan 1995 har Igor Tauberger bott i Tyskland, där han öppnade butiker som sålde ryska varor till utlänningar. För femton år sedan lanserade han en serie möten mellan ryska och tyska affärsmän på den ryska ambassaden i Bonn. Han gick med i partiet Einheit att inrätta representationsorgan för tyska rysktalande medborgare. Sedan 2017 har Igor Tauberger sysslat med Lingenfelds kommersiella fastigheter samtidigt som han utvecklat sin butikskedja som säljer ryska varor och sponsrat olika välgörenhetsorganisationer, inklusive några som hjälper ryska styrkor i Ukraina.

Det ryska statskontrollerade medienätverket Ryssland idag ägnade en hel rapport to the work of the activist group known as “Fraternal Motorcycle Aid of Germany” and did an interview with one of its leaders Nikolai Fast, an ethnic German, who was born in the Russian region of Altai, but has long lived in Germany and has German citizenship.

Tidigare en rysk media rapporterade att en tysk medborgare Sven Marco Mario Kuhn hade beviljats ​​uppehållstillstånd i Ryska federationen för att ha hjälpt den ryska armén, vilket bekräftades av Moskvaregionens myndigheter. De sa att Kuhn var involverad i volontärarbete för att hjälpa ryska soldater. Den tyske medborgaren fick tillstånd att vistas i en region i Moskva, vid en formell ceremoni.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend