Anslut dig till vårt nätverk!

Slovakien

Europeiska havs-, fiske- och vattenbruksfonden 2021–2027: Kommissionen antar ett program på över 15 miljoner euro för Slovakien

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har antagit d Europeiska fonden för sjöfart, fiske och vattenbruk (EMFAF) Program för Slovakien, för att genomföra EU:s gemensamma fiskeripolitik (CFP) och EU:s politiska prioriteringar som beskrivs i European Green Deal. Det totala finansiella anslaget för det slovakiska programmet 2021–2027 är 20.4 miljoner euro under de kommande 6 åren, varav EU:s bidrag utgör 15.2 miljoner euro.

EMFAF-programmet för Slovakien kommer att hjälpa till att bygga en starkare vattenbruks- och bearbetningssektorn i Slovakien, Stöd innovation i produktiva investeringar, hjälpa till att minska koldioxidutsläppen av sektorerna genom att förbättra deras energieffektivitet, förbättra marknadsorganisationen och öka lönsamheten och hållbarheten i hela marknadskedjan.

Kommissionären för miljö, hav och fiske, Virginijus Sinkevičius, sa: "Jag är glad att kunna meddela antagandet av EMFAF-programmet för Slovakien, programmet som kommer att stödja hållbar användning av akvatiska resurser och utveckling av fiske och vattenbruk i sötvatten. Det nya programmet kommer att ge möjlighet till vattenbruks- och bearbetningssektorerna i Slovakien att investera i att bygga en motståndskraftig sektor med låga koldioxidutsläpp.”

Programmet kommer att stödja fiske- och vattenbrukssektorernas motståndskraft, och deras grön och digital övergång. 83 % kommer att investeras i hållbart vattenbruk, förädling och marknadsföring. I programmet fastställs 52 % av anslaget till stödjande verksamheter som bidrar till EU:s klimatmål.

Med antagandet av detta program har EMFAF-programmen för alla medlemsländer antagits och de kan nu fokusera på att använda denna finansiering och genomförande på plats.

Mer information finns i detta nyhet.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend