Anslut dig till vårt nätverk!

Slovakien

Europeiska havs-, fiske- och vattenbruksfonden 2021–2027: Kommissionen antar ett program på över 15 miljoner euro för Slovakien

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har antagit d Europeiska fonden för sjöfart, fiske och vattenbruk (EMFAF) Program för Slovakien, för att genomföra EU:s gemensamma fiskeripolitik (CFP) och EU:s politiska prioriteringar som beskrivs i European Green Deal. Det totala finansiella anslaget för det slovakiska programmet 2021–2027 är 20.4 miljoner euro under de kommande 6 åren, varav EU:s bidrag utgör 15.2 miljoner euro.

EMFAF-programmet för Slovakien kommer att hjälpa till att bygga en starkare vattenbruks- och bearbetningssektorn i Slovakien, Stöd innovation i produktiva investeringar, hjälpa till att minska koldioxidutsläppen av sektorerna genom att förbättra deras energieffektivitet, förbättra marknadsorganisationen och öka lönsamheten och hållbarheten i hela marknadskedjan.

Kommissionären för miljö, hav och fiske, Virginijus Sinkevičius, sa: "Jag är glad att kunna meddela antagandet av EMFAF-programmet för Slovakien, programmet som kommer att stödja hållbar användning av akvatiska resurser och utveckling av fiske och vattenbruk i sötvatten. Det nya programmet kommer att ge möjlighet till vattenbruks- och bearbetningssektorerna i Slovakien att investera i att bygga en motståndskraftig sektor med låga koldioxidutsläpp.”

Programmet kommer att stödja fiske- och vattenbrukssektorernas motståndskraft, och deras grön och digital övergång. 83 % kommer att investeras i hållbart vattenbruk, förädling och marknadsföring. I programmet fastställs 52 % av anslaget till stödjande verksamheter som bidrar till EU:s klimatmål.

Med antagandet av detta program har EMFAF-programmen för alla medlemsländer antagits och de kan nu fokusera på att använda denna finansiering och genomförande på plats.

Mer information finns i detta nyhet.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend