Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

REACT-EU: Kommissionen godkänner ytterligare stöd på 923 miljoner euro för återvinning i Spanien

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har anslagit 923 miljoner euro för relanseringen och den digitala och ekologiska omställningen av Spanien inom ramen för REACT-EU. Dessa medel kommer att genomföras genom de operativa programmen för Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) och Europeiska socialfonden (ESF). I Spanien kommer det multiregionala operativa programmet för ERUF att få ytterligare resurser på 890 miljoner euro. De kommer att möjliggöra förvärv av mer än 34 miljoner doser av anti-COVID-19-vaccin, såväl som organisationen av vaccinationsprocessen i Spanien, investeringar i produkter och tjänster inom hälsosektorn och investeringar som bidrar till övergången till en grön ekonomi .

ESF:s operativa program i Aragon kommer att få ytterligare 25.5 miljoner euro för att stödja arbetslösa, äldre och funktionshindrade. Unga arbetslösa och långtidsarbetslösa får skräddarsytt stöd genom lämplig yrkesvägledning och utbildning för att de ska kunna förbättra sina färdigheter eller skaffa nya. Dessa medel ska också göra det möjligt att stärka skyddet för utsatta grupper, till exempel genom att stödja äldreomsorgen och det sociala skyddet av äldre, genom att säkerställa närvaron av ytterligare teckenspråkstolkar så att hörselskadade lättare kan få tillgång till tjänster, med anpassade sociala transportprojekt.

ESF:s operativa program i Murcia kommer att få ytterligare 7.3 miljoner euro för att finansiera rekryteringen av ytterligare pedagogisk personal under pandemin och för att införa nödvändiga hälso- och säkerhetsåtgärder för att möjliggöra undervisning ansikte mot ansikte av små grupper i skolor. REACT-EU är en del av NextGenerationEU och ger ytterligare finansiering på 50.6 miljarder euro (i löpande priser) till sammanhållningspolitiska program under åren 2021 och 2022. Ett pressmeddelande finns tillgängligt online.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend