Anslut dig till vårt nätverk!

Spanien

Ibiza-Formentera undervattenskabel sammankoppling har slutförts framgångsrikt

DELA MED SIG:

publicerade

on

Prysmian Group, världsledande inom industrin för energi- och telekomkabelsystem, tillkännager det framgångsrika slutförandet av kabelläggning och nedgrävning av undervattenskraftsförbindelsen mellan Ibiza och Formentera.

Tillkännagivandet, som bekräftar att dessa operationer hade slutförts, släpptes under besöket ombord på Prysmian Groups kabelliggande fartyg Cable Enterprise av representanterna för den spanska TSO Red Electrica i närvaro av Teresa Ribera, tredje vicepresident för Spaniens regering och minister för den ekologiska övergången och den demografiska utmaningen, och Francina Armengol, president för Balearernas regering.

"Vi är glada över att ha välkomnat representanterna för de spanska institutionerna och Red Eléctrica ombord på vårt fartyg Cable Enterprise i samband med det framgångsrika slutförandet av läggnings- och begravningsoperationerna. Denna viktiga milstolpe bekräftar ytterligare vårt engagemang för att stödja energiomställningen genom att göra den bästa kabeltekniken tillgänglig för uppgradering och utveckling av kraftnät, vilket säkerställer ett stabilt och pålitligt energiflöde mellan öarna", säger Hakan Ozmen, EVP Projects BU, Prysmian Grupp.

År 2021 hade Red Eléctrica tilldelat Prysmian Group ett projekt för att designa, leverera, installera och driftsätta två HVAC (High Voltage Alternating Current) 132 kV trekärniga export undervattenskablar med XLPE-isolering och entrådsarmering. Systemet omfattar cirka 27 km undervattenskablar och 10 km landkablar, båda tillverkade vid Prysmians fabrik i Arco Felice (Neapel), ett av koncernens centra för teknisk och tillverkningsexpertis.

Marin installationsoperationer utfördes av Cable Enterprise, ett av koncernens toppmoderna kabelläggningsfartyg som har förmågan att utföra samtidiga utläggnings- och nedgrävningsoperationer med vilken typ av plog som helst och som är lämplig för drift i mitten av grunt vatten . Begravningsaktiviteter utfördes av koncernens tekniskt avancerade Heavy-Duty-plog, som kunde säkerställa skyddet av havsbottenmiljön.

Prysmian Group har en lång erfarenhet av utveckling av ubåtsförbindelser i Spanien: Spanien-Marocko, Iberiska halvön-Mallorca, Ibiza-Mallorca och Lanzarote-Fuerteventura.

Prysmian Group är världsledande inom energi- och telekomkabelsystemsindustrin. Med nästan 150 års erfarenhet, en försäljning på över 12 miljarder euro, mer än 29,000 50 anställda i över 108 länder och XNUMX fabriker, är koncernen starkt positionerad på högteknologiska marknader och erbjuder det bredaste möjliga utbudet av produkter, tjänster, teknologier och kunskap. -på vilket sätt. Det är verksamt inom underjordiska och undervattenskablar och system för kraftöverföring och distribution, av specialkablar för applikationer inom många olika industrier och av mellan- och lågspänningskablar för bygg- och infrastruktursektorerna. För telekommunikationsindustrin tillverkar koncernen kablar och tillbehör för röst-, video- och dataöverföring, och erbjuder ett omfattande utbud av optiska fibrer, optiska och kopparkablar och anslutningssystem. Prysmian är ett publikt bolag, noterat på den italienska börsen i FTSE MIB-index.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend