Anslut dig till vårt nätverk!

syrien

Jordbävning: EU mobiliserar mer nödhjälp för Syrien och Turkiet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Efter den förödande jordbävningen som drabbade både Syrien och Türkiye förra veckan, fortsätter EU att arbeta på alla fronter för att kanalisera nödhjälp till båda länderna.

För Syrien: den Europeisk humanitär insatskapacitet ger snabb hjälp till människor som drabbats av jordbävningen. EU:s lager i Italien och Dubai har mobiliserats att leverera nödförnödenheter. Det inkluderar föremål som vintertält, värmare, filtar, vatten, sanitet och hygiensatser och köksset. Biståndet kommer att fördelas både i regeringskontrollerade områden tillsammans med International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC), och i icke-statligt kontrollerade områden i nordvästra Syrien i samarbete med International Organization for Migration (IOM). Dessutom undersöker kommissionen möjligheter för en Team Europe-strategi, och arbetar med medlemsstaterna för att mobilisera skyddsobjekt från deras lager.

Dessutom, via EU:s civilskyddsmekanism (UCPM), 10 europeiska länder (Österrike, Bulgarien, Cypern, Finland, Tyskland, Grekland, Italien, Rumänien, Slovenien och Norge) har erbjudit tusentals tält, filtar, sovsäckar, madrasser, sängar, generatorer, värmare, mediciner, livsmedel, vinterkläder, masker och mer till det syriska folket. Två sambandsmän från Emergency Response Coordination Centre (ERCC) kommer att utplaceras till Beirut i dag för att stödja samordningen av inkommande EU-bistånd till Syrien. Detta kommer utöver ett extra initialt belopp på 3.5 miljoner euro i humanitärt bistånd för att täcka de mest akuta behoven, såsom kontanter för husrum och icke-livsmedel, vatten och sanitet, hälsa och sök och räddning.

För Turkiet: som nämndes av presidenten von der Leyen i sitt telefonsamtal med president Erdogan i går, the Commission will mobilize additional support and respond to Türkiye’s request for assistance. Already 21 EU Member States and three UCPM Participating States have offered a total of 38 teams – Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czechia, Estonia, France, Germany, Greece, Hungary, Italy, Lithuania, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia and Spain, together with Albania, Montenegro and Serbia. In total, 1,652 105 bärgare och XNUMX sökhundar har erbjudits av europeiska länder. Kommissionen kanaliserar också hjälp från 12 EU-medlemsstater för nödskyddsobjekt och tillhandahåller hjälpboendeenheter från rescEU reserv värd av Sverige, samt tusentals tältbäddar som Rumänien är värd för att distribueras till Türkiye.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend