Anslut dig till vårt nätverk!

litauen

MOFA tillkännager $200 miljoner Litauens investeringsfond

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Biträdande utrikesminister Harry Ho-jen Tseng (avbildad) har meddelat att Taiwan kommer att fortsätta att fördjupa sin vänskap och utöka utbytet med Litauen på en nyhetskonferens online, den 5 januari, som också innehöll tillkännagivandet av det nära förestående skapandet av en fond på 200 miljoner USD för att investera i litauiska industrier. Tseng beskrev Taiwan och Litauen som i frontlinjen av Kinas pågående kampanj för ekonomiskt och politiskt tvång, och betonade den stora vikt som lagts på de bilaterala relationerna med Litauen av alla delar av det taiwanesiska samhället.

Den planerade investeringsfonden kommer att finansieras av Taiwans nationella utvecklingsråd (NDC) för att stödja strategiskt viktiga industrier i båda länderna, såsom halvledare, bioteknik och lasrar. Relationerna mellan både Litauen och Taiwan har fortsatt att fördjupas de senaste månaderna, trots Kinas intensiva politiska och ekonomiska tvångskampanj. Litauen har fått stöd av många högre EU-personer, inklusive ordförandena för Europeiska rådet och kommissionen Charles Michel och Ursula von der Leyen, samt ordföranden för Europeiska folkpartiet Manfred Weber, som alla uttryckte solidaritet med den baltiska staten den 17. december, 4 januari respektive 31 december.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend