Anslut dig till vårt nätverk!

Turkiet

Över 100 kyrkomedlemmar misshandlades och arresterades vid den turkiska gränsen

DELA MED SIG:

publicerade

on

KAPIKULE, TURKIET, 24 maj, 9:00 GMT]- Över 100 medlemmar av The Ahmadi Religion of Peace and Light, en förföljd religiös minoritet, som har presenterat sig vid den turkisk-bulgariska gränsen och ansökt om asyl i morse har just nekats inresa, våldsamt misshandlad, knuffad och förd till Edirnes allmänna säkerhetskontor. Det avlossades skott mot dem, de hotades och deras tillhörigheter kastades.

I gruppen ingår kvinnor, barn och äldre. De 103 individerna har utsatts för extrema och systematiska former av religiös förföljelse överallt i länder med muslimsk majoritet på grund av sin tro. De hade blivit misshandlade, fängslade, kidnappade, förödmjukade och terroriserade i länder som Iran, Irak, Algeriet, Egypten, Marocko, Azerbajdzjan och Thailand.

De hade samlats i Turkiet och var på väg mot den turkisk-bulgariska gränsen att ta på sig sin mänskliga rätt att begära asyl direkt från den bulgariska gränspolisen, i enlighet med artikel 58 i lagen om asyl och flyktingar (LAR), som säger att asyl kan sökas med ett muntligt utlåtande som lämnas framför gränspolisen.

Detta kommer efter att alla försök att få visum på humanitära skäl hade misslyckats. I artikel 18 i EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna, 1951 års Genèvekonvention om flyktingars ställning och artikel 14 i den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna anges att flyktingar har rätt till asyl och till en fullständig och rättvis individualiserad bedömning med rätt till överklagande. Medlemmarna av denna religiösa minoritet har följt rättsliga förfaranden för att söka asyl enligt internationellt överenskomna människorättslagar.

Dessutom skickades ett öppet brev från European Border Violence Monitoring Network (BVMN) tisdagen den 23 maj 2023, där människorättsorganisationer undertecknade sina
stöd och uppmanar till skydd av gruppen och deras rätt att ansöka om asyl vid
gränsen upprätthållas i enlighet med internationell rätt.

För Turkiet att reagera på denna humanitära flyktingkris på detta sätt är ett brott mot
internationellt överenskomna lagar om mänskliga rättigheter.
Den turkiska regeringens brott mot lagar om mänskliga rättigheter är en skandal och absolut
travesti av rättvisa.
Ahmadi Religion of Peace and Light är en 501c3 USA-baserad ideell organisation med
Kyrkans status.
Vi kräver att våra oskyldiga medlemmar av denna registrerade religion ska beviljas sin mänskliga rätt till asyl och fristad, att de behandlas som lagliga medborgare och att de omedelbart släpps ur sitt frihetsberövande.

Annons

Dela den här artikeln:

Trend