Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU, Norge och Storbritannien ingår viktiga fiskearrangemang på Nordsjön

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Det trilaterala arrangemanget för gemensamt förvaltade fiskebestånd i Nordsjön för 2021 fastställer de totala tillåtna fångsterna (TAC) och kvotdelningen som täcker mer än 636,000 XNUMX ton fisk. Parallellt har EU och Norge avslutat bilaterala samråd för de delade bestånden i Nordsjön, Skagerrak och kvotbyten.

Efter Förenade kungarikets avgång från EU träffades de tre parterna för första gången i januari i år i ett trilateralt format för att komma överens om förvaltningen av viktiga delade bestånd i Nordsjön. Efter två månaders förhandlingar undertecknade de tre parterna idag ett avtal som möjliggjorde gemensam förvaltning av följande bestånd: torsk, kolja, sej, vitling, rödspätta och sill. Avtalet om kvoter för 5 av dessa 6 bestånd har fastställts till maximala hållbara avkastningsnivåer (MSY), i linje med vetenskapliga råd från Internationella rådet för utforskning av havet (ICES). Detta resulterar i kvotminskningar 2021 för sei (-25%), rödspätta (-2.3%) och sill (-7.4%), men ökningar av kolja (+ 20%) och vitling (+ 19%). När det gäller torskbestånden Nordsjön, Skagerrak och östra kanalen hade EU förespråkat en minskning av de totala tillåtna fångsterna med 16.5% för 2021. Förhandlingarna resulterade i en minskning med 10% (dvs. en TAC på 15,911 XNUMX ton) - något mindre ambitiösa resultat än EU hade arbetat för. Parterna kom överens om att fortsätta genomföra en rad ytterligare åtgärder för att skydda vuxen och ung torsk, till exempel stängning av områden. EU kommer också att fortsätta att genomföra sitt specifika kontroll- och inspektionsprogram för att ytterligare minska fångsterna av yngre bestånd.

De tre parterna har också kommit överens om att samarbeta om övervakning, kontroll och övervakning, organiserad i en trilateral miljö för första gången.

Annons

I dag undertecknade också EU och Norge tre bilaterala avtal om kvotutbyte och ömsesidig tillgång i Nordsjön. Båda parterna har förnyat arrangemanget för ömsesidig tillgång för de gemensamt förvaltade bestånden i Nordsjön. Dessutom kom de överens om att för pelagiska bestånd kommer EU att få tillgång till sin kvot av norsk vårgytande sill i norska vatten, medan det i fråga om blåvitling kommer att finnas ömsesidig tillgång till den andra partens vatten för att fånga upp till 141,648 ton. Den andra huvudpelaren i detta arrangemang omfattar kvotutbyte av stort ekonomiskt intresse för båda sidor, inklusive 10,274 37,500 ​​ton arktisk torsk för EU och XNUMX XNUMX ton blåvitling för Norge, bland många andra.

Det andra bilaterala arrangemanget avser fastställandet av de totala tillåtna fångsterna (TAC) och kvotdelningen för Skagerrak och Kattegat för torsk, kolja, vitling, rödspätta, pandalus, sill och skarpsill, samt den bilaterala ömsesidiga tillträdet i området. Slutligen undertecknade parterna också angränsande arrangemang som täcker det svenska fisket i norska vattnet i Nordsjön.

Avtalen som nås idag kommer att möjliggöra en efterlängtad omstart av EU: s fiskeverksamhet i norska vatten och vice versa, som delvis hade avbrutits sedan den 31 december 2020.

Annons

Mer

Överenskomna register för gemensamt förvaltade fiskbestånd i Nordsjön

Cypern

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 157 miljoner euro i förfinansiering till Cypern

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 157 miljoner euro till Cypern i förfinansiering, vilket motsvarar 13% av landets finansiella anslag under återhämtnings- och resiliensfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få 1.2 miljarder euro totalt under planens livstid, med 1 miljard euro i bidrag och 200 miljoner euro i lån. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU. En del av NextGenerationEU kommer RRF att tillhandahålla 723.8 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna.

Den cypriotiska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Belgien

EU: s sammanhållningspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien och Italien får 373 miljoner euro för att stödja hälso- och socialtjänster, små och medelstora företag och social integration

publicerade

on

Kommissionen har beviljat 373 miljoner euro till fem Europeiska socialfonden (ESF) och Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) operativa program (OP) i Belgien, Tyskland, Spanien och Italien för att hjälpa länderna med nödsituationer och reparationer av coronavirus inom ramen för REACT-EU. I Belgien kommer ändringen av Wallonia OP att tillhandahålla ytterligare 64.8 miljoner euro för förvärv av medicinsk utrustning för hälsovårdstjänster och innovation.

Medlen kommer att stödja små och medelstora företag i utvecklingen av e-handel, cybersäkerhet, webbplatser och onlinebutiker, samt den regionala gröna ekonomin genom energieffektivitet, miljöskydd, utveckling av smarta städer och koldioxidsnål offentlig infrastruktur. I Tyskland, i delstaten Hessen, kommer 55.4 miljoner euro att stödja hälsorelaterad forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet och innovation vid universitet och andra forskningsinstitutioner samt investeringar i forskning, utveckling och innovation inom områdena klimat och hållbar utveckling. Denna ändring kommer också att ge stöd till små och medelstora företag och fonder för nystartade företag genom en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt kommer 75.7 miljoner euro att underlätta samarbete mellan små och medelstora företag och institutioner inom forskning, utveckling och innovation, och tillhandahålla investeringar och rörelsekapital för mikroföretag som drabbats av coronaviruskrisen. Dessutom kommer fonderna att möjliggöra investeringar i företagens energieffektivitet, stödja digital innovation i små och medelstora företag och förvärva digital utrustning för skolor och kulturinstitutioner. I Italien kommer det nationella OP 'Social Inclusion' att få 90 miljoner euro för att främja den sociala integrationen av människor som upplever svår materiell brist, hemlöshet eller extrem marginalisering genom tjänsterna 'Housing First' som kombinerar tillhandahållande av omedelbara bostäder med möjliggörande av social- och arbetsförmedlingstjänster .

Annons

I Spanien kommer 87 miljoner euro att läggas till ESF OP för Castilla y León för att stödja egenföretagare och arbetare som fick sina kontrakt avbrutna eller reducerade på grund av krisen. Pengarna kommer också att hjälpa hårt drabbade företag att undvika uppsägningar, särskilt inom turistsektorn. Slutligen behövs pengarna för att tillåta viktiga sociala tjänster att fortsätta på ett säkert sätt och för att säkerställa utbildningskontinuitet under hela pandemin genom att anställa ytterligare personal.

REACT-EU är en del av NextGenerationEU och ger ytterligare 50.6 miljarder euro ytterligare finansiering (i löpande priser) till sammanhållningspolitiska program under 2021 och 2022. Åtgärderna fokuserar på att stödja arbetsmarknadens motståndskraft, jobb, små och medelstora företag och låginkomstfamiljer, samt att sätta framtidssäker grund för de gröna och digitala övergångarna och en hållbar socioekonomisk återhämtning.

Annons

Fortsätt läsa

Europeiska kommissionen

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 2.25 miljarder euro i förfinansiering till Tyskland

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 2.25 miljarder euro till Tyskland i förfinansiering, vilket motsvarar 9% av landets finansiella anslag under återhämtnings- och motståndskraftsfaciliteten (RRF). Detta motsvarar det förfinansieringsbelopp som Tyskland begärde i sin plan för återhämtning och motståndskraft. Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Tysklands plan för återhämtning och motståndskraft. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Tysklands plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få totalt 25.6 miljarder euro, fullt ut bestående av bidrag, under hela planens livstid. Utbetalningen följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU. En del av NextGenerationEU kommer RRF att tillhandahålla 723.8 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna. Den tyska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. Ett fullständigt pressmeddelande finns tillgängligt här.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend