Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

"Stödet från Europeiska unionen som strategisk partner är den viktigaste handlingen, var inte tyst"

DELA MED SIG:

publicerade

on

I ett intensivt rörande tal talade den belägrade ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyy och ordföranden för Ukrainas parlament Ruslan Stefanchuk till Europaparlamentet i sin extraordinära plenarsession för att svara på Rysslands invasion och bombning av Ukraina. 

"Vi strävar efter ett europeiskt val för Ukraina, ditt europeiska val av Ukraina. [...] Det är vad vi strävar efter och det är vad vi ska, och vad vi vill göra. Så det skulle jag vilja höra från dig. Vi skulle vilja höra det ukrainska valet för Europa från EU.”

Ordföranden för Ukrainas parlament Ruslan Stefanchuk höll också ett passionerat tal där han uppmanade Europeiska unionen att tänka strategiskt om sin relation med Ukraina: "Stödet från Europeiska unionen som strategisk partner är den viktigaste handlingen, var inte tyst, samla in alla era ansträngningar och visa att Europa idag är enat som aldrig, eftersom hotet idag är som aldrig förr. 

"Det bästa stödet till folket i Ukraina under hans mörkaste timmar kommer att vara ett verkligt erkännande av våra europeiska strävanden, eftersom medlemskapet i Europeiska unionen, även före dessa händelser som startade den 24 februari, stöddes av majoriteten av ukrainare . Och detta är vårt mandat. Detta är vårt mandat att ha en relation med Europeiska unionen eftersom det ukrainska folket har gjort sitt val. Och jag uppmanar de äldre medlemsländerna och Europeiska unionens ledning att stödja kandidaten för aspirantstatus för Ukraina, som nu stöds av hela Ukraina.

Annons

Dela den här artikeln:

trend