Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

"Det är dags att signalera till det ukrainska folket att vi vill ha in dem så snart som möjligt" Šefčovič

DELA MED SIG:

publicerade

on

Efter det informella rådet för allmänna frågor i Arles (4 mars) sa kommissionens vice ordförande Maroš Šefčovič att det, i motsats till rapporter, rådde absolut enighet bland ministrarna om behovet av att skicka en mycket stark, tydlig politisk signal till det ukrainska folket att EU-medlemskap är möjligt.

"Det är dags att signalera att det ukrainska folket är ett europeiskt folk och vi vill ha in dem så snart som möjligt", hävdade Šefčovič. "Jag tror att vi måste fokusera på det som är viktigast nu för att hjälpa Ukraina i kampen mot fienden och erbjuda dem all hjälp vi kan erbjuda.

"Jag tror att det som är viktigt i dag är att försäkra dem om att vi ser dem inom EU vid det europeiska bordet i framtiden. Tiden för mekanik och processer kommer senare. Nu måste vi fokusera på det som är viktigare, och det är att skicka en mycket stark politisk signal om att vi betraktar Ukraina som ett europeiskt land, vi ser dem som ett framtida medlemsland och jag är säker på att med den politiska uppmuntran kan vi verkligen uppnå mycket."

Dela den här artikeln:

Trend