Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

NATO-allierade motsätter sig flygförbudszonen över Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Natos utrikesministrar höll ett extra möte i Bryssel idag (4 mars) för att ta itu med den eskalerande krisen i Ukraina. De fick sällskap av Finlands och Sveriges utrikesministrar och Europeiska unionens höga representant. Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba talade till sina motsvarigheter i ett videomeddelande, där han beskrev den försämrade humanitära situationen i hans land.

Efter mötet tillfrågades Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg om begäran om en flygförbudszon över Ukraina, eller till och med en partiell flygförbudszon över västra Ukraina. Stoltenberg sa att medan det nämndes var man överens om att Nato inte skulle verka över ukrainskt luftrum: "Vi tror att om vi gjorde det kommer vi att sluta med något som kan sluta i ett fullfjädrat krig i Europa, som involverar många fler länder och orsakar mycket mer mänskligt lidande. Så det är anledningen till att vi tar det här smärtsamma beslutet att införa tunga sanktioner och ge betydande stöd, och intensifiera stödet som inte involverar Natos styrkor direkt i konflikten i Ukraina, varken på marken eller i deras rymd.”

Dela den här artikeln:

trend