Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

Säkert vatten flödar i två ukrainska städer Pokrovsk och Mykolaiv

DELA MED SIG:

publicerade

on

Water Missions team har säkert vatten flytande i två ukrainska städer, Pokrovsk och Mykolaiv! Water Mission är för närvarande den enda NGO i Ukraina som producerar rent vatten i flera städer över hela landet. Vi leder ett samordnat svar i Ukraina med partners som tar itu med det akuta behovet av säker tillgång till vatten. Många kommunala vattensystem har skadats allvarligt av den pågående konflikten och fungerar inte längre, vilket gör att cirka 6 miljoner människor i Ukraina har begränsad eller ingen tillgång till rent vatten.

Människor tar till alla tillgängliga vattenkällor, inklusive floder, bäckar och dammar, som alla har bakterier och kan orsaka sjukdom eller dödsfall. Situationen är svår och behovet av vatten blir en större och större fråga. Skärmdumpen nedan är från ett Twitter-inlägg (länk till inlägg) från den sydöstra staden Mykolaiv med en befolkning på mer än 400,000 XNUMX människor. Säker tillgång till vatten är ett kritiskt behov för internflyktingar för konsumtion, matlagning och rengöring, allt bidrar till god hälsa och förhindrar spridning av sjukdomar. 

Water Missions svar är inriktat på att omedelbart tillhandahålla nödvattentillgång med våra Living Water Treatment Systems som behandlar och renar lokala vattenkällor i stor skala. Varje vattenreningssystem har förmågan att ge tillräckligt med säkert vatten för upp till 5,000 XNUMX personer per dag. Vi har ytterligare fem nödvattensystem som installeras i Mykolaiv och vi skickar ytterligare system till andra platser så snabbt vi kan. 

Water Mission-team skickar också vattenreningspaket och hygienpaket från Polen till Ukraina genom våra NGO-partners.

Water Mission var en första insats när konflikten först bröt ut, och betjänade flyktingar som flydde från den pågående konflikten vid gränserna till Polen, Rumänien, Moldavien och Ukraina. Detta fokus fortsätter genom att stödja och samordna insatser med regionala partners och lokala kyrkor för att möta de fysiska och känslomässiga behoven hos flyktingar som påverkas av denna konflikt.

Dela den här artikeln:

trend