Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Ukraina verkar visa förmåga att slå djupt i Ryssland

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ryska drönarangrepp satte eld på ett tredje ryskt flygfält, bara några dagar efter att Ukraina demonstrerade en ny förmåga att penetrera hundratals kilometer in i Ryssland via attacker mot två baser.

Tjänstemän från Kursk i Ryssland, 90 km (60 miles) norr om gränsen till Ukraina, släppte bilder av svart rök som stiger över en flygplats efter senaste strejkerna på tisdag (6 december). Även om en oljelagringstank sattes i brand, hävdade guvernören att ingen skadades.

Ryssland hävdade att det träffades av sovjettidens drönare hundratals kilometer från Ukraina i måndags (5 december). Det sa att drönarna var vid Engels, Rysslands strategiska bombplansflottas hem, och Ryazan, som ligger bara några timmars bilresa från Moskva.

Även om Ukraina inte direkt tog på sig ansvaret för strejkerna, firade det dem ändå.

Ryska statliga medier rapporterade att sirener hördes på Engels flygfält sent på tisdagskvällen, med hänvisning till den förste vice representanten från distriktsförvaltningen.

Washington: USA:s minister Antony Blinken upprepade sitt lands beslut att förse Ukraina med den utrustning det behöver, samtidigt som han förnekade att det hade tillåtit eller uppmuntrat ukrainare att slå till i Ryssland.

amerikanska lagstiftare har gått med på att tillhandahålla Ukraina med minst 800,000,000 XNUMX XNUMX USD i ytterligare säkerhetshjälp nästa år.

Annons

Rysslands försvarsministerium hävdade att tre soldater dödades i attacken mot Ryazan. Attackerna mot militära mål var inte terroristiska, men försvarsministeriet beskrev dem som terrorism. Det stod också att målet var att förstöra dess långdistansflygplan.

Ukraina har aldrig offentligt erkänt ansvaret för attackerna mot Ryssland. På frågan om strejkerna sa försvarsminister Oleskiy Resnikov ett välbekant skämt och skyllde på sin slarv med cigaretter. Han sa, "Mycket ofta ryssar hittas röka på platser där det är förbjudet att röka."

Det ryska allierade grannlandet Vitryssland flyttade militär utrustning tillsammans med styrkor på onsdag och torsdag (7-8 december) för att övervaka dess svar på terroristattacker, enligt den statliga nyhetsbyrån BelTA. Den rapporterade också att vapenimitationer kommer att användas som träning.

Ukraina har i månader uttryckt oro över att Ryssland och Vitryssland kan planera en gemensam invasion över Ukrainas norra gräns. Vitryssland har dock sagt att de inte kommer att gå med i kriget.

"STYRNING och KONTROLL"

Enligt industrikällor, minst 20 oljetankfartyg väntar fortfarande utanför Turkiet att korsa Svarta havets hamnar i Ryssland till Medelhavet. Förseningarna kommer att öka när operatörerna försöker följa nya turkiska försäkringsregler. Detta är ett svar på ett G7-pristak för rysk olja.

Enligt en grupp officiellt, var störningen i tanktrafiken inte ett resultat av det ryska oljepristak som enats om av en koalition bestående av Australien och G7-länderna.

På måndagen sattes pristaket till 60 dollar per fat. Detta pris är högre än det nuvarande priset på Urals råolja från Ryssland, som är den näst största oljeexportören i världen.

G7-länderna och Australien kommer att vara upptagna under de kommande veckorna med att bestämma ytterligare två pristak för ryska raffinerade oljeprodukter. Dessa priser ska vara i kraft den 5 februari, enligt en tjänsteman från det amerikanska finansdepartementet.

Tjänstemannen uttalade att "Jag tror att poängen är att nu när vi har varit i en position att sätta taket på $60, har vi all hävstång och kontroll. Alla justeringar kommer att göras i G7:s bästa intresse, Ukraina och den globala ekonomin. Det kommer inte att ligga i Rysslands intresse."

ZELENSKIY - TRUPPER

Den ukrainska militären uppgav sent på tisdagen (6 december) att ryska styrkor fortsatte att beskjuta byar och städer på slagfälten i östra, nordöstra och södra Ukraina.

Sex personer dödades när Donetsk träffades av raket- och artillerield. Alexander Kulemzin (rysk-installerad borgmästare i Donetsk) rapporterade händelsen i sin Telegram kanal.

"Titta vad de har gjort", sa Irina och pekade mot lägenheten som hade förstörts. "Det finns folk där borta... Gå till fälten och slåss där borta, inte här."

Dmytro Zovytsky (guvernören i Sumy, nära den ryska gränsen) sa att flera personer skadades när ryska styrkor sköt 226 skott mot sju samhällen.

Utredare som utreder krigsförbrytelser undersöker för närvarande dödsfall och skadade hundratals civila i den nästan 10 månader gamla konflikten. Ryssland förnekar att man riktat in sig på civila i en speciell operation för att befria Ukraina från farliga nationalister.

På tisdag, Volodymyr Zelenskiy, den ukrainske presidenten, besökte trupperna nära frontlinjerna i östra Ukraina.

Zelenskiy talade senare till militärer i Kiev och sa att han hade tillbringat dagen i Donbas, teatern för de svåraste striderna, samt i Charkiv, regionen där ukrainare har återtagit stora delar av ryskt territorium.

Zelenskiy, klädd i sin khakigröna signatur, uppgav att tusentals ukrainare hade gett sina liv för att se dagen då ingen ockuperande soldat kommer att vara kvar på vår mark.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend