Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

USA hittar nätutrustning för Ukraina hemma och utomlands

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Washington skickade Ukraina energiutrustning från USA för att hjälpa dess nätåterställning från ryska attacker. Den amerikanska regeringen sa dock att den också letade efter sådana förnödenheter världen över.

Förra veckan skickade Biden-administrationen de första 53 miljoner dollar i kraftstöd som den tillkännagav förra månaden. Eftersom verktyg och tillverkare erbjöd många varor utan kostnad eller betalda transportkostnader, kommer det öppna marknadsvärdet sannolikt att vara högre.

En tjänsteman från energidepartementet uppgav att leverantörerna var "egentligen ganska kommande", men påpekade att inte all utrustning från USA är kompatibel med Ukrainas nät.

"En del av det vi har här är inte som plug-and-play med Ukraina", sa tjänstemannen under anonymitet.

Sedan oktober har Ryssland inlett en rad attacker mot Ukrainas värme- och elinfrastruktur. Kiev och dess allierade hävdar att detta är en avsiktlig kampanj för att skada civila.

Washington och dess allierade i väst har tillhandahållit Ukraina finansiering och utrustning för att öka Kievs energitålighet. Miljontals människor har lämnats utan värme och i mörker av Rysslands attack.

Washington får ständigt en masterlista från Ukraina angående dess krav på elnät. Detta inkluderar att hålla vatten- och sanitetssystem igång under strömavbrott som är nödvändiga för att stabilisera landets sönderfallande infrastruktur.

Annons

Tjänstemannen sa: "Tyvärr kommer de ryska attackerna att fortsätta tills dess, vi kommer att titta på en lapptäckestruktur som ständigt kommer att behöva stå upp igen."

Vid en genomgång uppgav Ned Price, talesperson för utrikesdepartementet, att samordningen av anskaffning och förflyttning av utrustning inkluderar staten, energi- och försvarsdepartementen, US Agency for International Development, Vita huset och den ukrainska regeringen.

Price uppgav att Rysslands militär för närvarande kämpar på slagfältet och nu attackerar infrastruktur för att få in krig i ukrainska hem. Han sade att när Ukrainas akuta behov har tillgodoses kommer administrationen att koncentrera sig på sina långsiktiga ansträngningar för återuppbyggnad av nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend