Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

Fotbollslegendaren Andriy Shevchenkos mörka förflutna

DELA MED SIG:

publicerade

on

En journalistisk utredning om Andriy Shevchenko har dykt upp på det ukrainska medianätverket, Fraza.ua. I den avslöjar journalister fotbollslegendens band och samarbete med pro-ryska politiker, en rysk maffiaboss och oligarken Roman Abramovich.

"Sheva blev ihågkommen för alla sina ryska kopplingar, 15 miljoner euro som tagits till offshoreföretag av Roman Abramovich, deltagande i politiskt stöd till Ukrainas tidigare pro-rysk president Victor Janukovitj och hans allierade Nataliia Korolevskaya, såväl som otroliga avgifter för hans tvivelaktiga coachning arbeta med det ukrainska landslaget”, står det i publikationen.

"Men då, är Sheva verkligen ett sådant helgon som han försöker presentera sig själv? Och om inte, vem gav honom då rätten att kritisera toppmedlemmarna i det politiska partiet Opposition Platform For Life, som ingår i National Olympic Committee (NOC)? Han själv visar sig inte vara mindre "pro-rysk", hävdar författaren.

Själva berättelsen om Shevchenko nämner inte bara fakta från hans misslyckade politiska karriär, utan också episoder angående hans relationer med sådana "Putins vänner" som Berlusconi, Abramovich och den ryska maffiabossen som Interpol Tohtahumov eftersökte "taiwanien".

Uppkomsten av denna utredning sammanföll med den senaste vågen av kritik av Andriy Shevchenko för gemensamma bilder med FIFA-president Gianni Infantino. Infantino vägrade att tillåta Ukrainas president Volodymyr Zelensky att hålla sitt "tal för fred" antingen före öppningen av VM 2022 eller före finalen. Men trots detta blev Shevchenko fotograferad och kramad med Infantino i Qatar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend